:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Davos Krizi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
[google]3778781106070259923&hl=tr[/google]



Davos'taki krizin planlı olduğu ortaya çıktı. David Ignatius, son anda moderatör yapıldı. Türk heyeti itiraz etti ama sonuç değişmedi, tarihi kriz patladı.


'SCHWAB YÖNETECEK' DENİLDİ

Davos'ta yaşanan krizin nedeni dün ortaya çıktı. Erdoğan, 'Gazze: Ortadoğu'da Barış Modeli' oturumuna, iki hafta önce davet edildi. Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarına, Peres, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın katılacağı toplantının WEF Başkanı Schwab tarafından yönetileceği bildirildi.
SON DAKİKADA IGNATİUS

WEF yetkilileri, Gazze toplantısından 1 gün önce, yani Çarşamba günü öğleden sonra, Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarına, moderatör değişikliği yapıldığını, yeni moderatörün, Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius olacağını bildirdi. Türkiye tarafı, yeni moderatöre karşı çıktı, ancak ısrarla değişiklik yapılmadı.
Sicili bozuk IGNATIUS!

Dedesi 1920'de Harput'tan ABD'ye göçmüş bir Ermeni ailenin torunu olan David Ignatius, Washington Post gazetesi yazarı. Ermeni asıllı Yahudi olan Ignatius, defalarca "Türkiye Ortadoğu'da çok güçlendi, bunun önüne geçilmeli" yazıları yazdı. Provokatif yazar, Ortadoğu'da başrolün Mısır'a verilmesi tezini destekliyor.
Son dakikada moderatör!
Başbakan, Davos'a davet edilirken 'Toplantıyı Schwab yönetecek' denildi. Ama 1 gün önce onun yerine moderatör David Ignatius getirildi. Yetkililerimiz karşı çıksa da sonuç değişmedi.
Tüm dünyayı ayağa kaldıran Davos'taki "Gazze: Ortadoğu'da Barış Modeli" oturumunun, aslında son derece ilginç bir ayak oyunuyla başladığı ortaya çıktı! Başbakan Tayip Erdoğan'ın terk ettiği salondaki krizin, toplantıyı düzenleyenler tarafından bilinçli olarak hazırlandığı iddia edildi. Çünkü Erdoğan, Davos'taki bu oturuma 2 hafta önce davet edilmişti. Erdoğan'ın danışmanlarına, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın katılacağı toplantının Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Başkanı Klaus Schwab tarafından yönetileceği bildirildi.
KAFA SALLADILAR AMA...

Ancak WEF yetkilileri, Gazze toplantısından bir gün önce, yani Çarşamba günü öğleden sonra, Erdoğan'ın danışmanlarına, moderatör değişikliği yapıldığını, yeni moderatörün, Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius olacağını bildirdi. Türkiye tarafı, yeni moderatöre karşı çıkarak, WEF Başkanı Klaus Schwab'ın yardımcılarından birine, Ignatius'un bu toplantı için yanlış bir seçim olduğu uyarısını yaptı. WEF yetkilileri de bu tepkiye, "Haklısınız, bu tereddüdünüzü dikkate alacağız ve gerekli düzenlemeyi yapacağız" karşılığını verdi. Ama yine de sonuç değişmedi, Erdoğan'ı sık sık eleştirmesiyle bilinen Ignatius moderatör yapılınca, krize çanak tutuldu.

Kendisini böyle savundu
Başbakan Erdoğan'ın sözünü kesmek istemesiyle krize sebep olan David Ignatius, kendisini savunurken ne kadar masum olduğundan bahsetti: Ortada bir haksızlık yok! Erdoğan'a saygı duyuyorum. Ama paneldeki tavırlarını hak etmedim. Çünkü hiçbir şekilde saygısızlık etmek istemedim. Üstelik Erdoğan çok saygı duyduğum bir lider.

Türk düşmanı

Moderatör David Ignatius, Washington Post yazarı... Ancak onun hayatındaki bazı gerçekler, Türk düşmanı olduğunu kanıtlıyor. Ermeni asıllı bir Yahudi olan Ignatius'un dedesi 1920'de Elazığ Harput'tan ABD'ye göç etti. Babası Paul Robert Ignatius'un Türkiye hakkındaki ağır eleştirileriyle büyüdü. Doğal olarak bir Türk düşmanı haline geldi.

Babasının yönetici olduğu Washington Post'un 'torpilli yazar' kadrosuna dahil oldu. Türkiye ve Erdoğan hakkında çok sayıda eleştirel yazıyı kaleme aldı. Hatta son olarak Erdoğan'ı, Obama'ya şikayet etti.

Davos'tan karar: Suçlu!

Yaşanan krizin ardından Dünya Ekonomik Forumu da bazı tedbirler aldı. Forum yetkilileri, bundan sonraki toplantılarında özellikle de hükümet ve devlet başkanlarının katıldığı panellerde, görev yapacak oturum yöneticilerini sıkı eleme sonrasında belirleyeceklerini bildirdi. Ayrıca İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Davos yönetiminin, önceki gün yaşanan gerginliğin tamamen "panel yöneticisinin kötü yönetiminden" kaynaklandığı konusunda fikir birliğinde oldukları öğrenildi.
Davosta bir kiriz yasandi evet ve ben bir turk olarak Turkiye Cumhuriyeti Basbakani Sayin RECEP TAYYIP ERDOGAN ile guru duydum helal olsun Wink
basbakanımızın filistin ve ortadoğu barısı konusundakı tutumu taktire değer.ordakı tepkısındede haklıydı bana göre insallah filistin konusundakı bu sağlam tutum devam eder
Başbakanı her ne kadar sevmesemde bu tutumunu takdir ettim.Orada T.C. Başbakanına yapılan saygısızlığa göz yummadı.Helal olsun.

Ancak bir de şu var.Neden bugüne kadar yapılanlara göz yumdu? Irak'ta Mehmetçik'in başına çuval geçirilirken neredeydi? Barzani Türkiye'nin iç işlerine karışırız, askerinden de diplomasisinden de korkmuyoruz derken neredeydi? Bunları merak ediyorum.Olayı seçim kampanyası olarak gösteriye dönüştürdüler helal olsun.

Ha birde elin teröristi sınırı geçip Mehmetçiğimi öldürüyor.Hala Kuzey Irak orada.Bak İsrail'e bir füze geldi diye Gazze'yi dümdüz etti.

Madem o kadar onuruna düşkünsün Recep T.Erdoğan neden Kuzey Irak'ı dümdüz etmiyosun? Daha ne kadar şehit vermeliyiz, birkaç operasyon yapılsa da yeterli görmüyorum.İsrail'den çok daha fazla canımız yandı, ama İsrail'in yaptıklarının 10'da birini yapamadık.Buna gücümüz yetmez diyorsanız sadece gülerim, çünkü dünyanın en güçlü 2 ordusundan biri TSK'dır.Bugüne kadar bizi çok sevdiklerinden saldırmadılar zaten.
Erdoganın tavrı ne kadar Ignatus a gıbı gorunsede. ıs aslında, kızım sana soyluyorum gelınım sen ısıttende ote. Amerıka, Israıl ve dolayısıyla onların destekcılerıneydı.
Erdogan Davosta, ner derler hanı Aba altından sopa gosterdı.

Olay gunu tum gazetelerdekı okuyucu yorumlarını okudum sabah saatlerıne kadar ve bıldıgım tek sey. olası herhangı bı kotu durumda, Bu Mıllet Lıder'ının arkasında degıl, Yanındadır...

Krız se krız. ambargoysa ambargo ve olmaz ama, bı ıhtımal Savassada savas.

Perez, Fılıstınde kendını haklı cıkarmaya calısıyo. sebep ıse Hamas dıyor.
neymıs ; Hamas ulkeyı bırbırıne karıstırıyomus. Yonetımı kotuymus.
Bız Turkıye Cumhıreyetı kuruldugundan bu yana onlarca baskan degıstırdık ve Ortadogu da tek Lıder sayılabılecek bır Ulke varsa oda Turkıye.
Yanı madem o kadar dusuncelı bu adam. geleydı bı sole Turkıyeyede Yonetıcılık dersı vereydı ; Bu yonetım kotu, ındırın sunu asagı! dıyede goreydım boyunun olcusunu.

Kı eger durumumuz Fılıstın ve Afganıstan gıbı buna musaıt olsaydı. zaten Israıl ve yardakcıları bunu coktan yapardı ama, gorunen okı Tarıh ten az da olsa ders almıslar fakat Aldıkları dersı yavas yavas unutmaya baslamıslar.

Gerek Ermenıler, Gerek Ingıltere, Fransa ve Yahudıler. ßız Turklerın nasıl bır Ogretmen olduklarını ıyı bılırler...

Gerekırse onlara bu dersı yıne vermeye hazırız.

ayrıca. Ermenı katlıamını bız yaptık. ınkar eden yok fakat. Bız Turkler vatanımız ıcın Savasa gıttıgımızde, Aramızda kendımızden bırı gıbı barındırdıgımız Ermenı lerın koylerımızdekı hamıle kadın, cocuk ve yaslıları kesıp bıcmesınden sonra.
"Hadı mısafır kardesım. Sen benım karıma kızıma tecavuz ettın. bı daha olmasın bak darılırız" dememız kesınlıkle beklenemezdı. Kı bu Turkıyede yasayan hangı mıllet tarafından bıdaha yapıldıgı takdırde. 80 Yıllık sabrımız tasar ve (cocuklar ve kadınları harıcınde) Adolf Hıtler ın Yahudı katlıamını aratacak bır olay daha patlak verır.

Dunya, Bızım sımdıye kadar basımızda olan kısılerın bızım fıkır ve dusuncelerımızle ortustugunu sanıyor. (boyle sanmakla gercekten koskoca bı ahmaklar ordusu oluyorlar tabı) fakat kesınlıkle bu Mılletı tanımıyorlar.

Yahudılerın Dunyadakı destekcılerının ve onların gucunun tabıkıde farkındayız. ama bu demek degıldırkı boyun egecegız. Turkıyede, gerek stratejık gerekse Mıllet bakımından bos bı ulke degıl. bızım olası bı ambargoda dahı kendı carkımızı dondurecek Topraklarımız ve ınsanımız var. fakat bızden yana gelecek olası bı ambargoda, dısımızda kalan Ulkelerın dıs dunyayla baglantıları kesılır. Hava, Denız ve Kara yollarının guzergahını Uzay dan gecırırlerse belkı bı sansları olabılır.

Soylenecek cok sey var konu hakkında. ama gercekten bu ınsanları Sabrı tukenmekte.
sız yahudıler ve Hrıstıyanlar hıssetlıklerımızı asla anlayamazsınız.
Bızler aylık 150 bın dolar a degıl. Anne, Babalarımızı ve cocuklarımızı kaybetme pahasına.
Gelecektekı nesıllerımızın Kendı ınanclarını ve Ozgurluklerını doyasıya yasaması ıcın bu Mucadeleyı verıyoruz.

Fılıstın su an ezıyet cekmekte fakat elbet onlarında guzel gunlerı gelecek Mutlaka.

10 yasındakı cocuk bıle bılır. Tarıhte sımdıye kadar Muslumanlarla Savas an tek bır ulke yok kı bu Savastan Kârlı cıksın. cok degıl, sadece 20 - 25 yıl oncesıne kadar Tum dunyanın gazabından korktugu Sovyetlerı Afganıstan alaşağı etmedımı?

Unutmadan. Ilk kez bır Lıder'ımızı. bızım gorus ve dusuncelerımızı benımseyıp Zalım'e kaslarını catarak. Mazlumu savunurken gormek ve Hıddetımızın ne denlı sıddetlı oldugunu gosterırken gordum ya. yeter cok sukur...

Sayın Erdogan. Arkanda degıl, Yanındayız...
Alıntı:Başbakanı her ne kadar sevmesemde bu tutumunu takdir ettim.Orada T.C. Başbakanına yapılan saygısızlığa göz yummadı.Helal olsun.

Ancak bir de şu var.Neden bugüne kadar yapılanlara göz yumdu? Irak'ta Mehmetçik'in başına çuval geçirilirken neredeydi? Barzani Türkiye'nin iç işlerine karışırız, askerinden de diplomasisinden de korkmuyoruz derken neredeydi? Bunları merak ediyorum.Olayı seçim kampanyası olarak gösteriye dönüştürdüler helal olsun.

Ha birde elin teröristi sınırı geçip Mehmetçiğimi öldürüyor.Hala Kuzey Irak orada.Bak İsrail'e bir füze geldi diye Gazze'yi dümdüz etti.

Madem o kadar onuruna düşkünsün Recep T.Erdoğan neden Kuzey Irak'ı dümdüz etmiyosun? Daha ne kadar şehit vermeliyiz, birkaç operasyon yapılsa da yeterli görmüyorum.İsrail'den çok daha fazla canımız yandı, ama İsrail'in yaptıklarının 10'da birini yapamadık.Buna gücümüz yetmez diyorsanız sadece gülerim, çünkü dünyanın en güçlü 2 ordusundan biri TSK'dır.Bugüne kadar bizi çok sevdiklerinden saldırmadılar zaten.

1. Mehtetcıgın kafasına cuval gecırıldıgındekı Yonetımın basında Erdogan degıl, Sayın cok Sevgılı Ecevıt vardı.

2. Sınır ıslerıne ve Terorıstlere Devlet degıl, Turk Sılahlı Kuvvetlerı bakar

3. Mıllı ıstıhbarat Teskılatı bu sızmayı 2 hafta onceden vermıs fakat. Herkes ıyı bılırkı, T.S.K bunu gormezden gelmıstır.

4. Bu sorunda zaten su an Ergenekon kapsamında cozulmekte.

5. Sen nerde yasıyosun arkadasım? haberın yokmu bısıyden.
blue_belial Adlı Kullanıcıdan Alıntı:1. Mehtetcıgın kafasına cuval gecırıldıgındekı Yonetımın basında Erdogan degıl, Sayın cok Sevgılı Ecevıt vardı.

2. Sınır ıslerıne ve Terorıstlere Devlet degıl, Turk Sılahlı Kuvvetlerı bakar

3. Mıllı ıstıhbarat Teskılatı bu sızmayı 2 hafta onceden vermıs fakat. Herkes ıyı bılırkı, T.S.K bunu gormezden gelmıstır.

4. Bu sorunda zaten su an Ergenekon kapsamında cozulmekte.

5. Sen nerde yasıyosun arkadasım? haberın yokmu bısıyden.

1. Mehmetçiğin kafasına çuval geçirildiğinde yönetimin başında Ecevit değil Erdoğan vardı, araştır istersen tarih 4 Temmuz 2003'te olmuştur bu olay.İktidara 3 Kasım 2002'de gelen AKP hükümeti vardı.

2.Doğru diyorsun sınır işlerine ve teröristlere devlet değil, Türk Silahlı Kuvvetleri bakar ama hükümet nabzında da gerekli sert tutum gösterilmelidir ve TSK'ya her açıdan destek verilmelidir.İsrail hükümetinin kendi ordusuna yaptığı gibi.

3. Tamam bu konuda haklısın T.S.K. bunu görmezden geldi.

5. Ben Türkiye'de yaşıyorum arkadaşım, haberim de var.3.maddeye verecek cevabım yok çünkü doğru söylüyorsun ancak TSK görmezden geldi diye hükümet nabzında çok ciddi bir tutum gösterilmemesi yanlış.
Ben Erdogan destekcısı degılım. oy da vermedım ona. avukatıda degılım ama dogruya dogru.

bu arada pardon. dedıgın gıbı erdogan vardı yonetımde. o geldıgınde ortamın nasıl oldugunuda ıyı bılırsın o zaman.

Erdogan dakı kafa hıc bı sıyaset adamında yok su an turkıyede.
sen dıyosunkı onune gelene saldır. tamam saldır hakkını ara ama. Av a gıderken Avcının unutmaması gereken tek sey Av ıyla yer degıstırmemesıdır.
Erdogan sımdıye kadar cok ıs yaptı ve su an onların hıcbırı gozumuze gorunmuyo.fakat gelecek 5 yıl ıcerısınde faydalarını yavas yavas gorecegız.
Tıpkı oncekı yonetımın T.s.k, Meclıs ve Anayasa mahkemelerıne bıraktıkları pıslıklerın zararlarını su an gormemız gıbı, 5 yıl ıcerısındede bu yonetımın faydalarını gorecegız. nankor olmamak lazım.

Herkes farklı bısıy soyluyo turkıyenın tutumu hakkında. eger herkesın dedıgı olsaydı bu ulkede. tam bı kaos olurdu. ortalık saklaban dolu.Saklabanla Kral ı ayırt etmek gerek.
Basbakanimiz Sayin Tayyip Erdogan'in zalimler karsisindaki erdemli durusunu takdir ediyorum..Bu tavir alis unutulmaz..
Milletimizi yillarca kucuk, zayif gostermeye calisan yahudi medya bir kez daha "sok" oldu...
Bu bir yol ayrimidir..Tarihin kirilma anlar vardir..
Gazze'de yasanan acilar, yikimlar; soykirim karsisinda onlardan razi olmadigimizi ifade ediyoruz..Misir, Suudi Arabistan, Urdun, Kuveyt vb. ulkelerin onursuz yonetimleri de "sok" oldu...
Zira onlarin soyleyemedigi sozu Turkiye soyledi..
Davostaki mevzu gercekten dunya kamuoyunu karistiracak cinsten...
Olmasi gereken buydu..Haklilik savunulmaz ki..
Sergilenirken en ufak bir korku endise duyulmadan sergilenmesi gerekiyordu ve oylede oldu..Helal olsun...

Ustad Sezai karakoc bir yazisinda soyle der: ''Onlar saniyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak..Halbuki biz sussak tarih susmayacak..Tarih sussa, hakikat susmayacak..
Onlar saniyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak..Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabindan kurulamayacaklar..Vicdan azabindan kurtulsalar, tarihin azabindan kurtulamiyacaklar..
Tarihin azabindan kurtulsalar, Allah'in gazabindan kurtulamiyacaklar...''

Konu ve yorumlar icin herkese can-i gonulden tesekkuler...
blue_belial Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ben Erdogan destekcısı degılım. oy da vermedım ona. avukatıda degılım ama dogruya dogru.

bu arada pardon. dedıgın gıbı erdogan vardı yonetımde. o geldıgınde ortamın nasıl oldugunuda ıyı bılırsın o zaman.

Erdogan dakı kafa hıc bı sıyaset adamında yok su an turkıyede.
sen dıyosunkı onune gelene saldır. tamam saldır hakkını ara ama. Av a gıderken Avcının unutmaması gereken tek sey Av ıyla yer degıstırmemesıdır.
Erdogan sımdıye kadar cok ıs yaptı ve su an onların hıcbırı gozumuze gorunmuyo.fakat gelecek 5 yıl ıcerısınde faydalarını yavas yavas gorecegız.
Tıpkı oncekı yonetımın T.s.k, Meclıs ve Anayasa mahkemelerıne bıraktıkları pıslıklerın zararlarını su an gormemız gıbı, 5 yıl ıcerısındede bu yonetımın faydalarını gorecegız. nankor olmamak lazım.

Herkes farklı bısıy soyluyo turkıyenın tutumu hakkında. eger herkesın dedıgı olsaydı bu ulkede. tam bı kaos olurdu. ortalık saklaban dolu.Saklabanla Kral ı ayırt etmek gerek.

Hayır ben önüne gelene saldır demiyorum, Türk milleti hiç bir zaman savaşçı olmamıştır.Ulu önderin de dediği gibi savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir.Ama bize uluslararası kanunun da verdiği yetkiye dayanarak, toprak bütünlüğümüzi ve sınır güvenliğimizi tehdit eden güçlere karşı her türlü savunma hakkımız var.Ben bunu diyorum.Gir kuzey Irak'ı dümdüz et bakalım kim ne diyecek? Toprak bütünlüğü tehdit edildiği sürece Afrika'nın fakir bir ülkesinin bile kendisini silahlı yollar da dahil savunma hakkı vardır.Bunu ben değil yasalar söylüyor.Tıpkı İsrail'in yaptığı gibi...Bu arada yanlış anlamayın masum insanların ölmesine çok üzülüyorum ancak ateşkesi bozan Hamas olduğu için İsrail'in hakkı vardır.Tabii bu hakkı kötüye kullanmıştır.

Sana kısmen katılıyorum.Erdoğan çok zeki bir adam, Türkiye'ye iyi işleri de olmuştur.Bunu inkar etmek nankörlüktür.Ama 3 yanlış da 1 doğruyu götürür.Erdoğan'ın bir sürü vakası vardır, bkz. oğlunun askerden çürük raporu alması, yolsuzluk davaları, etnik gruba resmi tv açma, özelleştirmeler vs. vs. her neyse konumuz bu değil.Umarım ülke kötüye gitmez de dediğin gibi faydalarını görürüz.
Sayfalar: 1 2