:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Vefa küçük kso ya alınmadı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
KSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olan Vefa Küçük, oda binasından içeriye alınmadı. Kapıda kalan Küçük, binanın girişinde sert açıklamalar yaptı, adaylığını ilan etti

Kocaeli Sanayi Odası’nda 26 Ocak’ta yapılacak başkanlık seçimi öncesinde kılıçlar çekildi. 19 Ocak Pazartesi günü gerçekleşen komite ve meclis seçimlerde iki listenin yarıştığı 28. Komite’de Sami Pekdemir’i eleyerek, meclise girme hakkı kazanan ve Ayhan Zeytinoğlu’nun karşısına başkan adayı olarak çıkan Vefa Küçük, Kocaeli Sanayi Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyerek, adaylığını ilan etmek istedi. Ancak Küçük, yönetim kurulu başkan adayı olduğu oda binasından içeriye alınmadı. KSO Genel Sekreteri Hamdi Doğan tarafından kapıdan içeri sokulmayan Küçük, “Rüyamda görsem inanmazdım, resmen kapı dışarı edildim” dedi.

İçeri girmek istedi ama...

Vefa Küçük’ün toplantısını takip etmek için dün saat 11.00 sıralarında oda binasına gelen gazeteciler içeriye alınmadı. Oda binasına girmek isteyen gazeteciler, “Yönetimin böyle bir açıklamadan haberi yok” cevabıyla karşılaştı. Vefa Küçük de ünlü iş adamı İbrahim Aracı ile birlikte saat 11.30 sıralarında oda binasına geldi. Basın mensuplarını kapıda görünce şaşıran Vefa Küçük, içeri girmek istedi ancak kapıdan alınmadı.KSO’nun kapısında ilginç diyalog

Vefa Küçük ile genel sekreter Hamdi Doğan arasında

KSO binasının giriş kapısı önünde şu ilginç diyaloglar yaşandı;

Doğan: Yönetim böyle bir karar aldığın için sizi içeri alamıyoruz...

Küçük: Pardon anlayamadım, kim böyle bir talimat verdi, kim böyle bir karar aldı?

Doğan: Yönetim kurulu adına Şerif Kanık Bey.

Küçük: Evet, ‘ne’ dedi?

Doğan: Yani bu amaçla salonların kullanmasını uygun görmediğini söyledi.

Küçük: Peki dün onlar basın açıklaması yapmadı mı?

Doğan: Tabii, takdir sizindir. O konuda bir şey diyemem.

Küçük: Bakın bu oda hepimizin odasıdır. Meclis üyesiyiz. İki meclis üyesi olarak İbrahim Bey ile birlikte buradayım. Size verilen talimat sizin için geçerlidir, ama benim için geçerli değildir. Biz burada açıklama yapacağız.

Doğan: Lütfen rica ediyorum, beni zor durumda bırakmayın.

Küçük: Şayet bir sorumluluk varsa bize aittir. Ben Ayhan Zeytinoğlu ve Şerif Kınık Bey ile görüşürüm.

Doğan: Basından da özür diliyorum. Onları uzun süredir bekletiyoruz.

Küçük: (Basına seslenerek) Buyrun arkadaşlar içeri girelim.

Doğan: Lütfen zorluk çıkarmayın, böyle bir açıklama yapılmasını uygun görmüyoruz.

Küçük: Bir futbol maçı bile eşit şartlarda aynı sahada oynanır. Burası Ayhan Zeytinoğlu’nun başkanlığını açıkladığı yerdir. Biz de burada açıklayacağız.

Bu nasıl bir yaklaşım?

Başkanlık yarışında Vefa Küçük’ü destekleyen iş adamı İbrahim Aracı, “Bu nasıl bir yaklaşım. Belki başka bir şey söyleyeceğiz. Bir sanayi odası sanayiciye nasıl kapatılır?” diyerek, Küçük’ün içeriye alınmamasına sert tepki gösterdi. Kapıdan içeri alınmayan Küçük, basın mensuplarıyla birlikte kapı girişindeki merdivenlerde açıklama yaparak, özetle şunları söyledi:

Acı ve anti demokratik

“Beklemediğimiz bir manzarayla karşılaştık. KSO 1989 yılında kuruldu. Kuruluşunu yapan insanlardan biriyim. 20 yıldan beri Sanayi Odası’nda görev yaptım. Son olarak 19 Ocak tarihinde yapılan seçimlerde yeniden meclis üyeliğine seçildim. Hepinizin önünde bir olay yaşandı. Odamızın genel sekreteri Hamdi Doğan, yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenen Şerif Kanık Bey’in talimatıyla basın toplantısını yapmamam konusunda uyarıda bulundu. Bundan daha acı ve anti demokratik bir yaklaşım olamaz.

Vay halinize sizin...

Şerif Kanık ve onun yanında yer aldığı başkan adayı Ayhan Zeytinoğlu dün burada adaylığını ve açıklamak için toplantı yaptıysa, diğer aday olarak ben de aynı yerde açıklama yapmak isterdim. Ama gördüğünüz gibi tam tabiriyle ‘kapı dışarı’ edildim. Bundan daha üzücü, daha vahim olayı bir insan herhalde yaşayamaz. Buradan şöyle bir sonuç çıkıyor. Daha seçilmeden, yönetim kurulu başkanı olmadan bu odaya bazılarını sokmamayı daha bugünden kafalarına sokmuşlarsa bütün sanayicileri ikaz ediyorum. Sizin vay halinize.

Kazanırsa elini kaldırırız

Demek ki bir gün sizi de bu odadan kapı dışarı edebilecekler. Eğer bu zihniyeti tasvip ediyorsanız. Bu zihniyete oy veriyorsanız, bana sakın oy vermeyin. Bu zihniyeti savunan karşı tarafa oy versin. Yılmaz Kanbak adaydı. Onun kaşısına Ayhan Zeytinoğlu aday olarak çıktı. Kanbak’ın belli nedenlerle çekilmesinin ardından, birleştirici olmak, uzlaştırıcı olmak, sanayicileri bütünleştirmek adına ben adaylığımı açıkladım. Bu süreçte o da yıpratıldı. Bende odanın itibarını korumak, için aday oldum. Seçim yarışımız zorlu ve kırıcı geçiyor. İşte bu kırıcılığın bir örneğini yaşadık. Ben demokrasiden ve demokratik seçimden yanayım. Bu yarış içinde rakibim kazanırsa biz bunu saygıyla karşılarız. Elini havaya kaldırırız. Ama aynı yaklaşımı biz de bekleriz.

Şaibe arıyorlar

Ben 28. Meslek komitesinde seçildim. Benim seçildiğim komitede hemen itirazlar başladı. Birtakım aslı olmayan sebepler ileri sürülerek, meclis üyeliğimi şaibe altına almaya kalktılar. 5 yıl önce yapılan seçimlerde Sami Pekdemir bir oy farkla kazanmıştı. Bir oyla kaybeden arkadaşımız nezaketen elini sıkıp, tebrik etmişti. Şimdi kendisi 2 oy farkla rakibine yenildiğinde biz ondan tebrik beklerken, o gitti mahkemelerde seçimin yanlış ve hukuka uygun olmadığını savundu. Pazatesi günü yapılan seçimden önce de bu itirazını yapmıştı. İlçe seçim kurulu bu itirazı kabul etmemişti. Şimdi seçimlerden sonra yine mahkemeye gitti.

Eşit mesafede olacağız

Ama etik kurallar var. Seçimlerin de kuralları var. Demek ki bunlara uymuyorlar. KSO başkanlığında seçimi kazanırsak, birleştirici ve bütünleştirici rol oynamak kaydıyla bize oy veren vermeyen herkesi eşit mesafede kucaklayacağız. KSO’yu önce Koceali’de ayağa kaldıracağız, sonra da Ankara’da Türkiye Odalar Birliği nazarında yüce, ulvi bir konuma getirmeye uğraşacağız. Yerel yönetimle, vilayatle, sivil toplum örgütleriyle uyumlu içinde çalışmarımızı sürdüreceğiz.”

Zeytinoğlu’nu desteklemiştim ama

Vefa Küçük’ün ardından söz alan İbrahim Vefa Aracı da bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Ekonomik kriz günlerinde bile birlikte çalıştığımız insanlarla iş yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar fabikamızda kapasite düşmesine rağmen bir tane işçi arkadaşımızın işine son vermedik. Birlikte bu krizi atlatacağız. Ancak bunun için KSO’nun, lokal bile olsa bir takım projeler hazılaması gerekir. Daha önce Zeytinoğlu’na çok açık destek verdiğimi, yazılı olarak da ifade etmiştim.

Vefa Küçük, tarafsız aday

Ancak son günlerde gelişen olaylar oldukça ilginç. Bir oy için, bir meclis üyesi için, ‘KSO’ya faydalı olur mu olmaz mı” diye hiç bakılmadan, bir takım listeler yapıldı. Bu durumda arkadaşlık ve ötesinde ilişkiler olduğunu öğrenince, Vefa Küçük’ü destekleme kararı aldım. Küçük’ten de bir talebim yoktur. Ama Zeytinoğlu bana başkan yardımcılığı teklif etmişti. Ben de kabul etmiştim. Birlikte çalışması arzusundaydım.

Yönetim kuruluna geçirilsin

Pazartesi gününden itibaren Küçük’ün tarafsız bir başkan adayı olduğunu tespit ettim. Bunu yapılan çalışmalarla teyit ettim. Bugün de burada başkan adayının Sanayi Odası’na gelip, basın açıklaması yapmasına engel olunduğunu gördüm. Bunu niye söylüyorum? Benim de açık desteğimle geçici başkanlık yapan, Şerif Kanık sözlü talimat vermiş. ‘Yarın yönetimin böyle bir kararı yok, provake edildi’ denilmemesi için bu kararın yönetim kuruluna geçirilmesini istiyorum. Yoksa ileride değerli insanlar suçlanabilir.”