:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Nefes
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[YT]1waZx3A3dUA[/YT]





Antalya Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan terör olaylarını anlatan ve yönetmenliğini Levent Semerci'nin yapacağı sinema filmi "Nefes" Antalya’nın Tahtalı Dağı'nda çekilecek.


Yönetmenliğini Levent Semerci'nin yapacağı ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan terör olaylarını konu alan ''Nefes'' isimli sinema filmi, Antalya'nın Kemer ilçesi yakınlarındaki Tahtalı Dağı'nda çekilecek.
Yarı belgesel, yarı drama özelliği taşıyan film için ekibin Tahtalı Dağı'nı tercih etmesinin nedeni ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile jeopolitik olarak benzer yapıya sahip olması.
"Nefes" bir yüzbaşının komuta ettiği 40 kişilik bir timin hikâyesi. Film, 2365 metre yükseklikteki Karabal tepesinde bulunan bir röle istasyonunu korumakla görevlendirilen 40 askerin görevlerini yerine getirirken yaşadıkları acıları, sevinçleri ve yaşam mücadelelerini anlatıyor. Şehit olan askerlerin hikâyesinin anlatılacağı filmin öyküsü, Güneydoğu'daki bir sınır karakolunda geçiyor. Bu nedenle çekimlerin yapılacağı Tahtalı Dağı'na bir karakol kurulacak. Karakolu koruyacak olan 40 kişiyi oynayacak oyuncular ise Türkiye'nin farklı illerindeki konservatuarlarda okuyan öğrencilerinin arasından seçilmiş.
hımm film güzele benziyo gidip görmeli Smile 20 şubatta vizyona gircekmiş Wink
Umarım frangmanı kadar güzeldir. Son zamanlardaki 'kürt açılımı', 'demokratikleşme süreci' gibi zırvalardan gına gelmişti. Askerlerimizi izleyelim ve biraz özümüze dönelim artık, ne dersiniz?..