:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: püf noktalar =)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Lahana ve karnabahar pişirirken kokuyu önlemek için:

Lahana ve karnabahar pişirirken çıkan kokuyu önlemek istiyorsanız tencerenin kapağına bir dilim ekmek koyun.

Çay demlemenin altın kuralları

İşte size çay demlemenin altın kuralları!
  • Taze ve soğuk su kullanın.
  • Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın.
  • Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur.
  • Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin.
  • Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin.
  • Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun.
  • Çayı kuru, hava almaz bir kapta muhafaza edin.
Çay nasıl saklanır?
İyi işlenmiş siyah çaylar, vakumlu ambalajlarda veya kapalı teneke kutularda iki yıla kadar dayanabilmesine rağmen, çayın tam olarak ne zaman toplandığını tespit etmek zor olabilir. Çoğu çaylar, deniz yoluyla taşındığı için satış noktalarına varmaları birkaç ay sürer. Yalnızca, mevsimlerin belirgin olarak ayırdedilebildiği bölgelerde yetişen, Darjeeling gibi birinci ve ikinci sürgünlerden alınan çayların toplanma zamanı belirlenebilir. Örneğin, haziran ayında satılan birinci sürgünler üç aylıktır. Bunlar gibi narin siyah çaylar en fazla altı ay dayanır ve bu durum yeşil çaylar için de geçerlidir. Çayı koyu renkli ve hava almaz bir kap içinde, rutubet ve buğulaşma tehlikesi olmayan bir yerde saklayın. Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir.

İyi çay için birkaç öneri
  • Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazal oksijen kaybeder.
  • Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir.
  • Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın.
  • Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur.
  • Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir. Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur.
Kıtır kıtır patates kızartması için

Patates kızartmasının kıtır kıtır, gevrek olmasını istiyorsanız, patatesleri una buladıktan sonra tavaya atmalısınız.
Tavada kızartma yaparken

Kızartma yaparken kızgın yağın çevreye sıçramasından çok pratik bir yolla kendinizi koruyabilirsiniz. Yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuz atarsanız, yağınız sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. Tuz, yağın içindeki sıçramaya sebep olan nemi alacaktır
Bayat ekmekleri ne yapmalı?

Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında çorbalarınızda kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öğütüp galeta unu niyetine de kullanabilirsiniz.

Patates püresini hazırlarken

Etli yemeklerin yanına patates püresini tercih ediyorsunuz. Ancak istediğiniz gibi patates püresini krema kıvamında yapamıyorsunuz. Hiç üzülmeyin! Patates püresinin krema kıvamında olması için, sütü sıcak olarak ilave etmeniz yeterlidir.

Domateslerin dayanması için

Domateslerin buzdolabında uzun süre dayanmasını istiyorsanız, buzdolabına yerleştirmeden önce saplarını çıkarın ve sap yerleri altta kalacak şekilde birbirlerine değdirmeden yerleştirin. Bu ufak ayrıntılara dikkat ettiğiniz takdirde domateslerin uzun süre tazeliğini koruduğunu göreceksiniz.

Kirazın saplarını atmayın

Kiraz bir ay gibi kısa süre içinde piyasada bulabildiğimiz ve ondan sonra da 1 yıl özlediğimiz bir meyva. Meyvasını yediğimiz kirazın saplarını sakın atmayın. Bu sapları kurutarak ilginç, ilginç olduğu kadar da sağlıklı çay yapabilirsiniz. 30 gr kiraz sapını 1 litre suda 10 dakika kaynatarak hazırlayacağınız çay, hem böbrekleri çalıştırır, hem de zehirli maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

angel_from_hell

Kıtır kıtır patates kızartması için

Patates kızartmasının kıtır kıtır, gevrek olmasını istiyorsanız, patatesleri una buladıktan sonra tavaya atmalısınız.
Tavada kızartma yaparken

Kızartma yaparken kızgın yağın çevreye sıçramasından çok pratik bir yolla kendinizi koruyabilirsiniz. Yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuz atarsanız, yağınız sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. Tuz, yağın içindeki sıçramaya sebep olan nemi alacaktır

hayat da en çok sevdiyim yemek patates kızartmasıdır Big Grin

teşekkürlerr Smile
Patetesi unla kızartmadım deniyecem teşekkürler