:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ve kar yağışı kendini gösterdi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Erzincan'ı çevre illere bağlayan karayollarında akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Karayolları ekipleri ulaşımı aksatmamak için çırpınıyor


Kar yağışı yurdun doğusuna kayarken, özellikle yüksek kesimlerdeki kara yollarında ulaşımda zor anlar yaşanmaya başlandı. Geçişler kontrollü sağlanıyor.
Saat 19.30'dan itibaren Erzincan-Sivas Karayolu'nun Sakaltutan mevkii ve Erzincan-Gümüşhane Karayolu'nun Ahmediye Bakımevi mevkiinde yağmur yağışının kara dönüşmesi üzerine özellikle büyük araç sürücüleri çok zor anlar yaşadı. Trafik polisleri, yollarda kalan araçlar sebebiyle yaklaşık 2 saat süreyle Erzincan'dan, Sivas ve Gümüşhane istikametine araçların geçişine izin vermedi.
Erzincan-Sivas Karayolu'nun 34. kilometresindeki Sakaltutan rampasında kar yağışı sebebiyle yolun kayganlaşması üzerine yaklaşık 30 kamyon ve TIR yolda kaldı. Yolda kalan araçları kurtarmak için karayollarına bağlı ekipler bir taraftan yol temizleme çalışması yaparken diğer taraftan da araçların kurtarılmasına yardımcı oldu. Karayollarının araçları, rampayı çıkmakta güçlük çeken TIR ve kamyonlara arkadan destek vererek yola çıkmalarını sağladı. Trafik ekipleri de yoldaki trafik akışının aksamaması için büyük çaba gösterdi.
Sakaltutan'daki araçların kurtarılmasının ardından Erzincan'dan bu yöne araçların geçişine izin verildi. Kayan araçlar yüzünden saat 20.30 sıralarında ulaşıma kapanan yol saat 23.00 sıralarında yeniden ulaşıma açıldı. Erzincan-Gümüşhane karayolu da, karayolları ekiplerinin çalışması sonucu aynı saatlerde ulaşıma açıldı.