:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Öğretmene sigara içme cezası
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Isparta İl Tütün Kontrol Birimi, Isparta Endüstri Meslek Lisesi'nde yasak alanda sigara içtiği belirlenen ve ismi açıklanmayan öğretmen hakkında 62 YTL ceza uyguladı.

Isparta İl Tütün Kontrol Birimi Sorumlusu olan Isparta Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ebubekir Tanrıbir, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretim kurumlarında sigara içilmesinin yasak olduğunu hatırlattı.

Her okulda 2 öğretmene denetim yetkisi verildiğini belirten Tanrıbir, kontroller sırasında lisedeki bir öğretmenin yasak alanda sigara içtiğinin belirlendiğini bildirdi.

Bu öğretmen hakkında 62 YTL ceza uygulandığını belirten Tanrıbir, okullarda sigara odası oluşturulmasının da yasak olduğunu kaydetti.

Tanrıbir, kurallara uymayan yöneticilere de 5 bin YTL'ye kadar para cezası verilebileceğini hatırlatarak, “Eğitim kurumlarında artık sadece bina içinde değil, sınırları dahilinde bile sigara içilmesi yasak. Bu konuda, her okulda 2 öğretmeni denetimle görevlendirdik. Ayrıca Isparta İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de her an denetim yapma yetkisine sahipler” dedi.

Okul sınırları içinde sigara içen öğrencilerin de ceza kapsamında olduğuna değinen Tanrıbir, 15 yaşını geçmemiş öğrenciler hakkında tutanak hazırlandığını, bu yaşı geçen öğrencilere de para cezası kesilebildiğini söyledi.

Tanrıbir, öğrencilerin ihbarlarının da değerlendirmeye alındığını sözlerine ekledi.