:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kız duruşmada özür diledi, şoför tahliye edildi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Samsun’da servis şoförü 32 yaşındaki Sedat K.’nın kendisini taciz ettiği gerekçesiyle şikayetçi olan 13 yaşındaki E.E., duruşmada tutuklu yargılanan sanıktan özür diledi. E.E. sanığın kendisini taciz etmediğini belirterek, “Rehber öğretmenim sorunca böyle bir yalan söyledim. Sonucunun böyle olacağını bilmiyordum. Özür dilerim” dedi. Sedat K.’da suçsuz olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Mahkeme, küçük kızın beden ve ruh sağlığının araştırılması için davayı ertelerken, sanığın tahliyesine karar verdi.

Geçen Haziran ayında meydana gelen olayda, iddialara göre öğrenci servisi şoförü Sedat K., ilköğretim okulu 7’inci sınıf öğrencisi E.E’yi minibüsle bir parka götürdü. Burada minibüsün ön koltuğunda oturan küçük kızı öptüğü ve elle tacizde bulunduğu ileri sürülen Sedat K., E.E.’nin olayı rehber öğretmenine anlatması üzerine yakalanarak tutuklandı.

Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle bugün hakim önüne çıkan ve suçlamaları kabul etmeyen Sedat K., “Kendisine elimi sürmedim. Minibüste eşimle birlikte çalışıyorum. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi imkansızdır. Suçsuzum ve tahliyemi istiyorum” dedi.

‘UYDURDUM, ÖZÜR DİLERİM’

İlk duruşmaya katılan E.E ise, Cumhuriyet savcılığında verdiği ifadesinin gerçek olmadığını ileri sürerek şunları anlattı:
“Okula gitmek istemiyordum. Sedat K. de ‘birlikte gezelim’ dedi. Kabul etmedim. Ancak, minibüsle bir parka gittik. Arabayı ıssız bir yere park etti. Bana ne sorunum olduğunu sordu. Ben de hiç bir sorunum olmadığını söyledim. Sadece konuştuk. Beni öpmedi ve elle taciz etmedi. Okula gidince rehber öğretmenim moralsiz olduğumu görünce benimle konuşmak istedi. Arkadaşlarımla sorunlarım vardı. Ama ona anlatmak istemedim. Ben de böyle bir şey uydurdum. Sonucunun böyle olacağını bilmiyordum. Kendisinden özür dilerim. Şikayetçi değilim.”

Mahkeme, küçük kızın olaydan dolayı beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için dosyayı ve E.E’yi
İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. Adli Tıp Kurumu’ndan cevabın geç gelmesini göz önünde bulunduran heyet, 5 aydır cezaevinde bulunan sanığın mağdur olmaması için tahliyesine karar verdi.