:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: 5 terörist 'etkin pişmanlık'tan yararlandı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Terör örgütü PKK'nın Irak'taki kamplarından kaçarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan 2'si kadın 5 terörist, ''Etkin pişmanlık'' hükümlerinden yararlanarak serbest kaldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 5 terörist, Diyarbakır özel yetkili Cumhuriyet Savcısınca serbest bırakıldı.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı, ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan haklarında soruşturma başlatılan tutuklu sanıkların, ''Herhangi bir suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu'' gerekçesiyle, ''Etkin Pişmanlık'' hükümlerinden yararlandırılarak serbest bırakılmalarına karar verdi.

21 Ekimde, terör örgütü PKK'nın kamplarından kaçarak Verimli Jandarma Karakolu'na teslim olan 2'si kadın 5 terör örgütü üyesi, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadeleri alındıktan sonra sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanmış, soruşturma dosyası Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti