:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Türkistan pilavı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
et veya tavuk miktarı arzuya bağlı
1 kilo havuç
yarım kilo soğan
4 su bardağı pirinç

önce havuçları kürdan inceliğinde doğriyalım
soğanları da ince halka şeklinde doğrayın

Yapılışı et veya tavuğu tencerede sıvı yağ ekleyip pişirin
sonra doğradığımız havuç ve soğanı ekleyip havuç pişene kadar kavuralım
ardından tuz baharat ekliyelim malzemenin üzeri kapanacak kadar su ilave
edelim ardından üzerine pirinçi ekliyelim malzemenin kapağı kapatıp pişmeye
bırakalım pirinçler pişinde oçağı kapatıp pilavımızı demlendirelim.
Afiyet olsun.
paylaşımınız için saol...
tşkler canım deneyecegım bunu.SmileSmile
Gerçekden harika bir pilavdır..
Yanımızda çalışan Türkmenler yapar arasıra.
Enfes olduğunu söyleyebilrim kesinlikle.
Denemk lazım Smile Teşekkürler paylaşım için Gülay.