:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: PKK'nın Türkiye'ye ağır bilançosu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
PKK'nın Türkiye'ye ağır bilançosu
98134.jpg 18 Ekim 2008 01:08
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'nin terörden dolayı hesaplanabilir kaybının hesabını verdi. Rakam inanılmaz:

Yozgat'ta Bozok Üniversitesi'nin 2008- 2009 Akademik yılı açılış törenine katılan Bakan Çiçek, üniversite öğrencilerine uyarıda bulunarak aklınızı kullandırmayın tavsiyesinde bulundu.
Rektör Prof. Dr. İnci Varinli'nin üniversite hakkında bilgi vermesinin ardından kürsüye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, konuşmasına kendi öğrencilik dönemi ile bugünkü eğitim şartlarını karşılaştırarak başladı. Bakan Çiçek şunları söyledi: "Bütün ülkelerin en önemli kurumlarının başında üniversiteler gelir. Üniversiteler o toplumun motor kuruluşlarıdır. Siz o ülkede, o toplumda bir değişim, bir kalkınma, bir refah ortaya koyacaksanız, bunun yolu üniversiteden geçiyor, eğitimden geçiyor. Eğitim sadece bizim değil, gelişmiş ülkelere bakın, onların da birinci öncelik verdiği konusudur. Hükümet olarak göreve geldiğimiz günden itibaren bizim birinci önceliğimiz de hep eğitim olmuştur."
ZARARI 300 MİLYAR DOLARI AŞIYOR
1980 öncesinde sağ sol kavgasının yaşandığını, şimdi ise 30 bin insanın hayatını terör yüzünden kaybettığını belirten Cemil Çiçek öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: "Üniversitede akademik çalışmalarınız olacak, iyiyi kötüyü tartışacaksınız. Bu ülke daha ileriye nasıl gidebilir diye her biriniz, kafa yoracaksınız, yormalısınız. Ama bunları yaparken sakın kavga etmeyin. Bizim üniversitede okuduğumuz yıllar, soğuk savaşın iki kutuplu dünyanın, en acımasızca birbirine girdiği ve ülkeleri kasıp kavurduğu yıllardı. O zaman bir sağ- sol davası başladı. Birilerimiz öbür tarafa diyordu ki, 'bunlar Türkiye'yi Rasya'ya satacak', onlar da bu tarafa diyorlardı ki 'onlar da Amerika'nın uşağı.' Bu, o kadar da doğru değildi."
"Türkiye'nin bu terörden dolayı hesaplanabilir kaybının 300 milyar doların üzerinde olduğuna dikkat çeken Çiçek, oysa bu para ile ülkenin daha güzel yerlere getirilebileceğini ifade etti. Terörü Türkiye'nin düşmanlarının taşeron olarak kullandıklarını ifade eden Çiçek, bunları kimin kullandıklarının da bilindiğini kaydetti.
Bakan Çiçek, konuşmasının ardından hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ'a plaket verdi. Daha sonra Üniversite kampus alanında bir dizi temel atma ve açılış törenleri yapıldı.
CHA