:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: PKK’ya elaman kazandıran kişi yakalandı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
ŞANLIURFA’nın Viranşehir İlçesi’nde terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna eleman temin ettiği saptanan 26 yaşındaki Salih Erbekler yakalandı.


Bir süre önce terör örgütünden kaçarak, Van’da güvenlik güçlerine ayrı ayrı teslim olan 3 PKK'lı, ifadelerinde, kendilerini kırsala gönderen kişinin Viranşehir’de yaşayan Salih Erbekler olduğunu söyledi. İnşaat işçiliği yaparken tanıştıkları Erbekler’in kendilerini Avrupa’ya gönderme ve ailelerine maddi destekte bulunulacağı vaadiyle kendilerini PKK’nın dağ kadrosuna gönderdiğini anlatan 3 kişinin ifadelerinin ardından durum Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bildirildi.

Bilgi üzerine çalışma başlatan polis, Erbekler’in değişik zamanlarda PKK terör örgütü propagandası yapma suçlarından hakkında işlem yapıldığını belirledi. Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan arama kararı ile bu sabah erken saatlerde Erbekler’in, Demirel Mahallesi’ndeki evine baskın yapıldı. Uykuda yakalanan Erbekler, Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan Erbekler daha sonra adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, polis aynı mahallede yaşayan ve geçen yıl 10 polisin yaralandığı olaylı Nevruz kutlamalarına katıldığı saptanan ve evinde kalaşnikof marka tüfek bulunmasına rağmen yakalanamayan 23 yaşındaki Ahmet Atan’ı da gözaltına alındı. Atan, götürüldüğü Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanmaya başlandı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.