:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Armut Kompostosu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Kullanılan Malzemeler
  • 150 ml. sıvı yağ
  • 200 gram keçi peyniri
  • 3 adet armut
  • 1 diş karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 125 ml. beyaz şarap
  • 30 gram toz şeker
  • 16 adet adaçayı yaprağı
Yapım Şekli
Beyaz şarap, toz şeker, karanfil ve tarçını karıştırıp 5 dakika kaynatın. Armutları yıkayın dörde bölün. Çekirdek kısımlarını çıkarıp dilimleyin.
Armutları beyaz şarapla hazırladığınız karışımda, dağılmamasına dikkat ederek 4 dakika kaynatmadan haşlayın. Daha sonra haşladığınız armutları ateşe dayanıklı, 12 cm. çapında 4 fırın kabına yerleştirin.
Keçi peynirini dörde bölüp her bir dilimi kesilen tarafı yukarı gelecek şekilde armutların üstüne yerleştirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 10 dakika pişirin.
Yağı iyice kızdırın. Adaçayı yapraklarını yağda kızartın. Kağıt havlu üstünde süzülmeye bırakıp peynirlerin üzerine yerleştirin.

2005013641.jpg