:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Bayram Öncesi Yoksulluk
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Bayram Öncesi Yoksulluk

Bazen bu durumu düşünmek bile istemiyorum ama bu yüreğim rahat durmuyor içten içe bunları düşünüp acaba bitermi bu çile diye diye yine dile geliyor ve yine kaleme . Evet bayram öncesi herşey güzeldir , hazırlık aşamalarından arefe gecesine kadar ve neşe dolu geçen koskoca üç gün . İyi bari geçsin , benim derdim o yönde değil , olamazda zaten .

Hatırlarmısınız , çoçukluğumuzda anne ve babamızın aldığı bayram giysilerini uyurken başımızın yanına koyardık , o hevesle uyur biran önce sabah olsada bayramlıklarımızı giyelim diye heyecana bürünürdük . Ahhh o günle ahhh .. O günleri yaşayanlar o tadı almışdır ve o güzelliği hala da yüreğinde yaşıyordur .

Ya olmayanla , ya yaşayamayanlar ?

İşim icabı her gün il merkezlerinde çarşı denilen yere iniyorum . Dün yine o bölgelerde bir çoçuğa rastladım . İlk göz göze geldiğimizde onun gözlerindeki güzelliği okudum , saflığı ve hala dünyayı tanımayan yüreğini okudum . Hafif bir yüreğim burkuldu ama gözlerime de hakim olamadım desem yeridir . Yanıma usul usul yaklaşım bana selpak mendil alırmısın dedi . Ben ise hala onun gözlerinde ve hala onun yüreğindeydim . Çoçuk tekrarladı cümlesini ve ben kendime geldim . Hemen aracı müsait bir yere park edip onu yanıma çağırdım . Yaşın kaç dedim , daha 11'inde . İşte tam bu cevabın ardından yüreğimden ahhh lar aldı başını gitti . Kafamı şöyle bir çevirdiğimde , annne ve babasının ellerini tutmuş aynı yaş çoçukların bayram alışverişlerini görmemezlikden gelemezdim . Yine onun gözlerine bakarak , içimden sessizce ona dedim ki !

Senin günahın ne ?

Ahhh ahhh , Eminimki bu taplo ile bir çoğumuz karşılaşmışızdır . Ben o an'ı kısa yazıyorum sizlere ama onunla geçen zamanımın tamamı tam dört saati bulmuşdu , anlayın işte . Onu o halde bırakamazdım ve onu haliyle yüreğimden akan damlalarımla ona bırakamazdım . Yoksulluğun gözü olsun diyorum , çaresizliğin ve nefes alışlardaki zorakiliğin gözü kör olsun diyorum .

Şimdi ne yapim , devam edeyimmi , yoksa yazıya bir nokta koyayımmı ? İnanın sayfalar yazardım bu konuda , hatta forumların her tarafına bunu paylaşırdım ama nereye kadar ki ? Anlayan bir cümleden de anlar , anlamayana kitap bas ver eline anlamaz . anlamaz .

Şu yürekleri titretmeyin , ağlatmayın ...........

Sevg ...

Yazan : Firari Fırtına
28.09.2008
00:14
Umit ediyorum ki sizde gerekeni yapmistirsiniz..

O bugulu gozleri sevinc isigina donusturmustursunuz aksi taktirde bu yazinin anlami kalmaz...

Gorevimiz cok acik ortada herkes uzerine duseni yapsa acilanmak yerine o bugulu gozlerin sayisi dusecektir..

Mubarek gunler icindeki bu hassasiyetinizin mukafaatini fazlasiyla alirsiniz insaAllah..Tesekkurler...

SmileSmileSmile
Ben üzerime düşeni yaptım - yapmadım sorun bu değil ...........

Sorun çözülecek cinsden bir soruna benzemiyor . Hayal bile edemiyorum .....

Sevg ...
Alıntı:Ben üzerime düşeni yaptım - yapmadım sorun bu değil ...........

Nasil sorun bu degil..¿?Asil kaynak bu degilmi..¿?

Herkes boyle dusunurse dediginiz gibi sorun elbette cozumsuz cinsde kalir...
Peki bu durum nereye kadar olabilirki ,

Daha çok bayramlarımız var , bir bayramı kurtardı o çoçuk , ya sonraları ?

Sevg ...
Konuya ilgi olmaz tabi ..........