:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Islam'da Namazın önemi:
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Kelime-i Şehadetten sonra İslam'ın en önemli rüknü namazdır.Namaz belli, eylemler ve özel rükünler ile Yüca Allah!a kulluk etmeketir. Namaz dinin direği müminin miracıdır.

Namazı terk etmek kılmamak büyük bir günahtır.Peygamber Efendimiz (S.A.V.) kıyamet gününde hesabı sorulacak ilk amelin namaz olacağını bildirmiştir.

Namazını hakkıyla kılana Allah'ın rahmeti ve mağfireti vardır. Namaz insanın maddi ve manevi temizliğinin vasıtası olmaktadır. Nitekim Kur-an-ı Kerim'de "sana vahyedilen kitabı oku ve namaz kıl.Çünkü namaz çirkin ve kötü işlerden alı kor. Allah'ı zikretmek en büyük şeydir. Allah yapıp ettiklerinizi bilir."
(Ankebut Suresi 45)buyurulmaktadır.

Ayrıca namaz işlenmiş hata ve günahlarında temizlenmesini sağlar.Peygamber efendimiz (S.A.V.) Beş vakit namazı bir insanın kapısını önünden akıp giden temiz bir ırmağa namaz kılmayı da bu ırmakta her gün beşker yıkanmaya benzetmiş ve Allah namaz sayesinde günahlarını siler (Buhari Mevakit 6;Müslim Mesacit 282)buyrulmuştur.
Atalarımızda kıl beşi kurtar başı demişlerdir. Beş vakit namazını hakkıyla kılan bir Müslüman her şeyi ile örnek olan Allah'ın en sevgili bir kuludur.
Ölüm HAK, gercek bir kula,
Kil namazin, kalma yaya.
Mahserde tutacak tek dal kula,
illede NAMAZ, illede NAMAZ!!!

Paylaşım için teşekkürler.Hak Teala razı olsun.
Dua ile vesselam...
HÜDANUR Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Ölüm HAK, gercek bir kula,
Kil namazin, kalma yaya.
Mahserde tutacak tek dal kula,
illede NAMAZ, illede NAMAZ!!!

Paylaşım için teşekkürler.Hak Teala razı olsun.
Dua ile vesselam...


Teşekkürler beni biliyorsunuz sadece nickim değişti eski nickim Delikanli_Yurek canat Allah senden ve HÜDANUR kardeşimizden razı olsun.
*Asİ-yÜrEk* Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Teşekkürler beni biliyorsunuz sadece nickim değişti eski nickim Delikanli_Yurek canat Allah senden ve HÜDANUR kardeşimizden razı olsun.

Amin ecmain kardeşim.Güzel dualarının ve konularının devamını dilerim.Rabbim bizleri kendisine layık kul,Habibine layık ümmet olmayı nasip etsin inşallah...

:k:YA RABBİ! SEN'İN AŞKIN ATEŞTİR; ATEŞİN GÜL BAHÇESİ...:k:
tesekkürlerr paylasımın için
Hepinize teşekkürler arkadaşlar Elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışacağım.
namazda islamın beşnı yerine getire biliyoruz namaz kulun rabbine en yakın oldugu yerdir