:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Atlara yüklü 6 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Atlara yüklü 6 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi

24 Ağustos 2008VAN, (DHA)VAN'ın Çaldıran ve Başkale ilçelerinde jandarma ekiplerinice gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda, yurda kaçak yolla getirilen 93 at üzerinde yüklü 6 ton 250 litre akaryakıt ele geçirildi. Kaçak akaryakıtla ilgili 1'i İran uyruklu 3 kişi yakalandı.

Alınan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Çaldıran İlçesi'nin Üçgözler Köyü Keskelin Tepe ile Yukarı Çilli Köyü Kürk Deresi mevkilerinde 2 kişinin 13 atla arazide görülmesi üzerine ‘Dur’ ihtarında bulunuldu. Bunun üzerine atlara yüklenmiş bidonlarda yapılan aramada yurda yasadışı yollardan getirildiği belirlenen 3 ton 680 litre akaryakıt ele geçirildi.

Öte yandan, Başkale İlçesi Erenler Mezrası kırsalında gerçekleştirelen operasyonda ise yine 80 at üzerinde yüklenmiş bidonlarda yaptığı aramada, İran üzerinden kaçak yollarla getirildiği belirlenen 2 ton 570 litre akaryakıt daha bulundu. Her iki olayla ilgili H.B. ve Ş.P. ile İran uyruklu M.Y.'nin gözaltına alınırken, 93 at ile 6 ton 250 litre akaryakıtın da İlçe Mal Müdürlüklerine teslim edildiğini belirtti.