:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Alanya'da Yayla Dönüşü Kaza: 1 Ölü, 8 Yaralı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Göktepe Yaylası'ndan Demirtaş'ın Karalar köyüne 2 aileyi taşıyan kamyonetin freninin boşalması sonucu 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.
Kayalığa çarparak yolun kenarında duran kamyonetin 100 metrelik uçuruma yuvarlanmaması olası bir faciayı önledi. Edinilen bilgilere göre Gazipaşa'nın Karalar köyünde çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan Şenol ve Şevik aileleri, yayladan dönmek için kamyonete eşyalarını yükledi.

Aileler, yükledikleri eşyalarla Demirtaş-Yaylakonak karayolunda yola çıktı. Abdurrahman Şenol yönetimindeki 07 LE 609 plakalı kamyonetin, Alanya'nın Demirtaş beldesinin Yaylakonak köyü yakınlarında freni boşaldı.
Şoför, kamyoneti durdurabilmek için önce sağ taraftaki dağ yamacında bulunan kayalıklara çarptı, ardından dengesini kaybederek yolun kenarındaki uçurumun eşiğinde durabildi.
Kamyonet, tekeri kırıldığı için uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu. Kamyonetin kasasında bulunan Halit Şevik (12), kasadan düşerek kafası tekerlek altında kalınca olay yerinde can verdi. Kamyonetin kasasında bulunan 8 kişi ise hafif yaralandı.
Yoldan geçen vatandaşlar durumu 112 ve jandarma ekiplerine bildirdi. Alanya'ya 1 saat uzaklıkta bulunan kaza yerine gelen ilk ambulans, durumu diğerlerinden daha ağır olan kamyonet şoförü Abdurrahman Şenol (35), kız kardeşi Halide Şenol (26) ve kazada oğlu Halit Şevik'i kaybeden 36 yaşındaki Hasan Şevik'e olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı.
Daha sonra yaralılar ambulanslarla Alanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Abdurrahman Şenol'un karısı Neslihan Şenol, oğlu Hakkı Şenol (7) Havva Şevik, oğulları Bayram ile Kemal Şevik de Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Tüm yaralılar acil serviste yapılan ilk müdahalelerinin ardından gözlem odasına alındı. Kazada ölen Halit Şevik ise Alanya Belediye Mezarlığı Morgu'na kaldırıldı. Savcılık ve jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

(Cihan Haber Ajansı)