:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: 315 Promil Alkollü Sürücü Karşıdan Karşıya Geçen Beş Yayayı Öldürdü
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
İzmir'de 315 promil alkolle direksiyon başına geçen benzin istasyonu sahibi M.K. (49, Mehmet Koyuncu), yol kenarında yürüyen kalabalığın arasına daldı. Kazada, ikisi çocuk beş kişi can verdi. Kendisinin burnu bile kanamayan M.K. ise gözaltına alındı. Feci kaza, her yıl yüzlerce kişiyi acıya boğan alkol gerçeğini bir kere daha gözler önüne serdi. Torbalı ilçesine bağlı Subaşı beldesinde meydana gelen olayda büyükanne İsmihan Akpınar (56), kızı, gelini ve iki torunuyla birlikte akşam gezintisine çıkarak Osman Dirik Parkı'na gitti. Torunları Mehmet Ali Caner (10) ve Osman Akpınar (7) parkta oynarken kendisi, gelini Güler Akpınar (26) ve kızı Nazmiye Caner (29) ile parkın yanındaki salonda evlenen bir çiftin düğününü seyretti. Daha sonra evlerine doğru yol kenarından yürümeye başlayan aileye, Torbalı'dan Tire yönüne giden M.K.'nin kullandığı 35 M 6556 plakalı otomobil çarptı. Gecenin sessizliğinde ortalık bir anda kan gölüne döndü. İsmihan Akpınar, Güler Akpınar, bu yıl okula başlayacak torunu Osman Akpınar, Nazmiye Caner ve ilköğretim 4. sınıf öğrencisi diğer torun Mehmet Ali Caner hayatını kaybetti.

Tire'de benzin istasyonu sahibi olduğu öğrenilen sürücü M.K., çarpmanın ardından bir süre daha yola devam etti. Daha sonra durdu ve neye çarptığını anlamak için arabasından indiği sırada, olay yerinin yakınındaki jandarma karakolundaki görevliler tarafından yakalandı. Kazayı duyarak gelen çevre sakinleri, M.K.'ye tepki gösterdi. Vatandaşlar, otomobile tekme ve taşlarla saldırdı, yakmak istedi. Buna engel olan jandarma ekibi, arabayı karakolun bahçesine aldı, daha sonra da otoparka çektirdi. Sürücüsü M.K.'nin, 315 promil alkollü olduğu belirlenirken sabah saatlerinde verdiği ifadede, "Birden önüme çıktılar" dediği öğrenildi. Ölenlerin yakınları ise alkollü araç kullanan sürücülere tepki gösterdi. Acılı köylüler, "Alkol yüzünden her yıl yüzlerce insan hayatını kaybediyor. Neden milletimiz bir türlü akıllanmıyor?" şeklinde konuştu.
GÖZYAŞLARIYLA TOPRAÄžA VERİLDİLER Kazada hayatını kaybedenlerin oturduğu mahallede büyük bir üzüntü vardı. Cenazeler evin önüne götürüldüğünde yakınları fenalık geçirdi. Aynı aileden ölen beş kişi, cami tadilatta olduğu için yakında bulunan ve geniş bir alana sahip Topalan Benzin İstasyonu'ndan kaldırıldı. Beş tabut yan yana masalara koyularak kılınan namazların ardından cenazeler, Subaşı Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi. Zanlı M.K. ise adliyeye sevkedildi.

(Cihan Haber Ajansı)