:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Mayınlı Tuzağa 9 şehit
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Erzincan'da operasyondan dönen bir askeri aracın geçişi sırasında, yola döşenen mayın uzaktan kumandayla patlatıldı. Bir kurmay yarbay, 2 uzman çavuş ve 6 er şehit, bir yüzbaşı ile bir er yaralı..
sp.gif
Mayın tuzağı 9 can aldı... Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında operasyondan dönen askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK üyeleri tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Saldırıda bir kurmay yarbay, 2 uzman çavuş ve 6 er şehit oldu, biri yüzbaşı iki asker ağır yaralandı. Bölgede havadan ve karadan operasyon başlatıldı. Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında operasyondan dönen askeri aracın Olukpınar Köyü mevkisinden geçişi sırasında PKK terör örgütü üyeleri tarafından yola döşenmiş olan uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Dün saat 10.00 sıralarında meydana gelen patlamada 9 asker şehit olurken, yaralılar Erzincan ve 13 Şubat devlet hastanelerine kaldırdı. Askeri araçta bulunan 11 askerden 10'unun Kars'tan operasyon için Erzincan'a geldikleri belirtildi. Ağır yaralı olan yüzbaşının ise Erzincan Kemah ilçesi Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli olduğu bildirildi.

BAKAN DA TÖRENE GİDECEK
Erzincan Valisi Ali Güngör de şu bilgileri verdi: "Araçta Kars'tan gelen tabur komutanı kurmay yarbayımız ve 1 jandarma yüzbaşımız ile 2'si uzman çavuş olmak üzere toplam 11 askerimiz patlamaya maruz kalmıştır. Yarbayımız, 2 uzman çavuşumuz ve 6 erimiz şehittir. 2 de yaralımız var. Yarbay Kars'tan gelmiş ve jandarma taburuna komutanlık yapıyor. Ambulans ve helikopterlerle yaralılar geldi. Olay, saat 10.00'da meydana geldi. Olay mahallinde 7 şehidimiz vardı. 1'i yolda 1'i de Devlet Hastanesi'nde şehit oldu ve şehit sayısı 9'a çıktı. Kemah'tan sadece jandarma bölük komutanı yüzbaşı araçta bulunuyor."

YARALILAR GATA'YA
Şehit olan askerlerin isim ve memleketleri ise şöyle: Kara pilot kurmay yarbay Miktad Şamdanlı (Ankara), jandarma uzman çavuşlar Selim Kabataş (Malatya) ve Gökhan Kuvat (Elazığ) ile erler Barış Demir (İzmir), Adem Bilaloğlu (İzmir), Aydın Emer (Osmaniye), Murat Atsen (Samsun), Abdurrahman Bolat (Hatay) ve Önder Muratoğlu (Yozgat). Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yüzbaşı Yılmaz Tangül'ü ziyaret etti ve sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ağır yaralanan jandarma er Ali Üzüm ile jandarma yüzbaşı Yılmaz Tangül'ün GATA'ya gönderileceği belirtildi.
ya neden her zaman sehit veriyoruz.ya
elimizde silah yokmuydu ?