:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Vağfirlena Zunubena Yardım Eyle Kıyamette:
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[ses]http://hasanhseyin.asiyurek.tun.googlepages.com/mustafa-ozcan-gunesdogdu-ya-rabbena.mp3[/ses]


Kiyamet nedirDini bir tabir olarak Kiyamet; icinde yasadigimiz dünyanin ve onun bünyesinde yer aldigi kainatin parcalanip dagitilmasi , daha sonra insanlar hesap hesap vermek üzere Allah´u Teala´nin huzuru izzetinde, mahiyetini bilmedigimiz bir bicimde kiyam etmesidir.Allahu Teala, üzerinde yasadigimiz bu dünyayi ve bütün mahlukati gecici bir zaman icin yaratmistir. Her canlinin bir eceli oldugu gibi, dünyanin da bir ömrü vardir. Yarattklarini diledigi kadar yasattiktan sonra öldürecek, var olan her sey kiyametin kopmasiyla bir gün yok olacak ve sonsuza kadar devam edecek olan ahiret hayati baslayacaktir.Kiyamet inanci imanin alti esasindan birisi olan "Ahiret inanci"´nin bir bölümüdür. Ahiret hayati kiyametle baslar. Bunu mahser, mizan, sirat, cennetliklerin cennete, cehennemliklerin cehenneme girmeleri ve ebedi bir hayatin baslamasi safhalari takip eder.Kiyamet günü öyle bir gündür ki, bu günün dehsetindenPeygamberler bile Allaha siginmislardir. Kur´an-i Kerim´de bu günden söyle bahsedilmektedir: "O gün kisi kardesinden, annesinden, babasindan, esinden ve cocuklarindan kacar. O gün herkesin kendine yetip artacak bir derdi vardir. O gün bir takim yüzler parlar, gülec ve sevinclidir. Yine o gün birtakim yüzleri de keder bürümüs, hüzünden kapkara kesilmistir. Ister bunlar, kafirlerdir, günahkarlardir." (Abese: 34, 42)Kiyamet günü ödül ve ceza günüdür. Allaha´inanip Onun buyruklarina uyanlar ve yasaklarindan sakinanlar, o gün Allah Teala tarafindan ödüllendirilecek, inanmayanlar ise cezalandirilacaklardir. Insanin dünyada yaptigi en kücük iyilik karsiliksiz birakilmayacak, zerre kadar kötülük de unutulmayacaktir.
Ya Rabbena Ya Rabbena Yardım Eyle Kıyamette.
İnsan, önündeki (sonsuz geleceği)ni de fücurla sürdürmek ister.
' "Kıyamet günü ne zamanmış" diye sorar.
Ama göz 'kamaşıp da kaydığı,' Ay karardığı, Güneşve ay birleştirildiği zaman;
İnsan o gün: "Kaçışnereye?" der. Hayır, sığınacak herhangi bir yer yok.
O gün,sonunda varılıp karar kılınacak yer' yalnızca Rabbi'nin katıdır.
(Kıyamet Suresi, 5-12)


İnsanlar en çok, kıyamet gününün canlı, cansız her varlık için "son gün" olmasından etkilenirler. Kıyamet günü, dünya hayatının hatta tüm kainatın son günüdür, ama aynı zamanda da ahiretteki sonsuz yaşamın başlangıcıdır. O gün, insanların tümü yeni bir dirilişile dirilecekler ve dünyadaki yaşamlarında Allah'a ve karşılaşacakları bu güne inanmış olanlar cennette ağırlanırken, inkar edenler cehenneme sevk edileceklerdir. Dolayısıyla böyle bir günün beklentisi içinde olan bilinçli bir insan için, dünyadayken ölüm, kıyamet ve ahiret gerçeklerinden kaçmanın bir anlamı yoktur. Aksine, kıyamette meydana gelecek olan olaylar ve ölüm gerçeği, kendisini daha fazla harekete geçirecek, Allah yolunda güzel amellerde bulunmaya sevk edecek, ahiret inancına yöneltecek ve Allah'a yakınlaşmasına bir yol olacaktır. Benzersiz olayların gerçekleşeceği kıyamet günü, o büyük korkuyu yaşamayacak olanlar sadece iman edenlerdir. Müminlerin üzülmeyeceğini ve korkmayacağını Allah bir ayette şöyle bildirmektedir:
[INDENT][INDENT]Hayır, kim (güzel davranışve) iyilikte bulunarak kendisini Allah'a teslim ederse, artık onun Rabbi katında ecri vardır. Onlar için korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (Bakara Suresi, 112)
[/INDENT]
Rabbim kıyamet gününde cümlemizin hesapını kolay kılanlardan nasip etsin ins ..

Selametle ..
[/INDENT]