:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: 2 Azeri sirkete PKK fişlemesi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Ergenekon tutuklusu emekli binbaşı Fikret Emek’in bilgisayarında bulunan bir fişleme belgesinde PKK’nın Azerbaycan’daki faaliyetleri anlatılıyor. İddianamenin eklerine giren belgede ülkedeki gıda pazarının yüzde 40’ına sahip, aynı kişiye ait 2 şirketin çalışanlarından PKK’ya bağış için para toplandığı belirtiliyor.

ERGENEKONterör örgütü şüphelilerinden emekli Binbaşı Fikret Emek’te ele geçen belgelerde, PKK’ya maddi destek verdiği öne sürülen Azerbaycan’daki iki büyük şirketin de fişleme dosyası çıktı. Kimin istihbarat topladığı belli olmayan belgede, Azerbaycan gıda pazarının yüzde 40’ına sahip, aynı kişiye ait olan bu iki şirketten birinde, çalışanlardan bağış adı altında toplanan paraların PKK’ya gönderildiği öne sürüldü.

Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan emekli olan binbaşı Fikret Emek’in annesine ait Eskişehir’deki evde, Kanas suikast silahı, kalaşnikof, birçok patlayıcı ve askeriyeye ait gizli dokümanlar ele geçirilmişti. Ergenekon terör örgütünün askeri sorumlularından biri olduğu öne sürülen emekli Binbaşı Emek’in bilgisayarında, ’Ankara 102’ nolu "gizli" ibareli, "Azerbaycan’da PKK faaliyetleri" adlı bir belge de bulundu. Hangi devlet kurumunun ya da örgütün yaptığı belli olmayan fişleme belgesinde, 1993 yılında Bakü’de faaliyete başlayan iki büyük şirketin bilgileri var. Belgede, Azerbaycan’daki çay ve yağ üretiminin büyük bölümünü elinde bulunduran A...... Holding ve Türkiye’den Azerbaycan’a gıda ve temizlik malzemeleri ihraç eden T..... adlı firmaların kurucusunun, Sümerbank’tan emekli, T.C. vatandaşı, Erzurumlu Y.A. olduğu belirtiliyor. Azerbaycan pazarına Nahçıvan’dan girdiği belirtilen T..... firmasının ayrıca Ankara merkezli bir şirketle de bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

Paralar PKK’ya gidiyor

Yine belgeye göre T..... firmasında, yalnızca Azeri, Kürt ve Ermeni kökenliler işe alınıyor. Bu çalışanların da PKK ve Kürtçülük propagandası yaptığı, Türk kökenli olanların askerlik yapmamak için Türkiye’ye gelmediği öne sürülüyor. Belgedeki iddialar şöyle sürüyor:

"Moskova’da T.....’un bir irtibat bürosu var. Bu büronun ticari bir faaliyeti yok ancak aylık olarak ortalama 1 milyon doları Moskova’dan Bakü’deki merkeze transfer etmekte. T.....’un Azerbaycan’daki aktif ticaretine ve fabrikadaki üretime yansımakta olan bu para PKK terör örgütüne gönderiliyor olabilir. T.....’a Gürcistan’dan Azerbaycan’a giriş kapısında bulunan Azerbaycan Gümrüğü’nde çok büyük kolaylıklar sağlanmakta. Yasalarda belirtilen ve uygulanmakta olan, ithal edilen malın değerinin yüzde 38 tutarındaki vergi bu şirketlere uygulanmıyor. Şirkette çalışan personelin maaşlarından PKK’ya gönderilmek üzere bağış adı altında para kesiliyor. Şirketin üst düzey çalışanlarının dokunulmazlığı var ancak hükümetin bu durumu hangi kanunlara göre veya nasıl sağladığı anlaşılamamıştır. Bu konudaki gelişmeler ve ortaya çıkabilecek diğer istihbarat bilgileri görev dönüşü (Temmuz 2000) ek istihbarat raporunda bildirilecekti." Esrarengiz kaçırma

Belgede çarpıcı bir iddia daha var. İddia şöyle: "1998 yılında Yeni Azerbaycan Gazetesi bu şirketle ilgili terör örgütü adına ticaret yapan ve Azerbaycan’da Kürtçülük yapan bir kuruluş olduğuna dair bir haber yayınlandı. Bu haberin ardından gazete sahibinin oğlu kaçırıldı. Kaçırma fidye gerekçesine bağlandı. Ancak gerçekte olayın ardında şirketle ilgili bu haber vardı. Gazete tekzip yayınlayınca sahibinin oğlu serbest bırakıldı."