:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kur'an kursundan mahalleye canlı yayını
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
DİYARBAKIR'ın Kayapınar İlçesi'nde üst katları inşaat halinde, zemin katı ibadete açılan Dicle Kent Camii'nde açılan Kuran Kursu, iki hafta süreyle cami hoparlöründen tüm mahalleye yayınlandı.

İmamın kurs gören öğrencilere verdiği ders ve öğrencilerin Kuran okuması haporlörden tüm mahallede yankılanırken semt sakinleri tepki gösterdi. Diyarbakır Müftülü'ne yapılan şikayetler artınca Kuran Kursu'ndan mahalleye canlı yayın önlendi.

Kentin yeni yerleşim yeri olan Kayapınar İlçesi'ndeki zemin katı ve minareleri tamamlanan üst katı inşaat halinde olan Dicle Kent Camii'nde açılan Kuran Kursu, alışılmadık bir uygulama yaptı. Namaz kılınan zemin kattta açılan Kuran Kursu'nda imamın verdiği ders, cami haporlöründen tüm mahalleye yayınlandı.

İmamın öğrencilere ‘Bu hangi harftir', ‘Sıkılmış yumruk kimin', ‘Evet bunu okuyalım', ‘Kim okur bunu?', ‘Arkadaşınız bunu yanlış okudu', ‘Son kelimeyi kim okuyabilir', ‘Gel oku gel', ‘Halil hoca ne yapalım' gibi konuşmaları ile öğrencilerin sesleri haporlörden mahallede yankılandı. Sürekli açık tutulan hoparlörden, öğrencilerin Kuran okumusı ve pemgamberlerin hayatını anlatması mahalleye yayınlandı.

Dicle Kent Camii'nden yapılan bu yayınların sürekli olması üzerine semt sakinlerinden bazı kişiler tepki gösterdi. Diuyarbakır Müftülüğü'ne başvuran mahalle sakinlerinden birçok kişi, buhnun önlenmesini istedi.

Önce, Kuran Kursu'ndan canlı yayının, camide ezan okunan mikrofonun açık unutulmuş olmasından kaynaklanmış olabileceğini düyşünüldü. Yapılan araştırmada ise Kuran Kursu'na 100'den fazla öğrencining eldiği, imamın da hepsine sesini duyurabilmek için camideki ses sistemini kullandığı ortaya çıktı.

Diyarbakır Müftülüğü'nün şikayetler üzerine harekete geçmesiyle, Dicle Kent Camii haporlöründen mahalleye yapılan kuran Kursu yayını sona erdi. Müftülük'te görevli bir yetkili, “Cuma namazlarında cami dışında kalan cemaat için kullanılan dışardaki haporlör açık kalmış olabilir. Yoksa camide veriler Kuran Kursu'nun dışıraya yayınlanması uygulaması yok. İmam uyarıldı” dedi.