:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Savaş Türk turizmini de vurdu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
GÜRCİSTAN ile Rusya arasında başlayan, Abhazya'nın da Gürcü hedefleri saldırmasıyla yayılan savaş, Türk turizmini de olumsuz etkiledi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kururlu Başkanı İsmail Özbozdağ, Gürcistan'dan rezervasyon iptallerinin geldiğini, Rusya'dan da hafta başında iptal talepleri beklediklerini söyledi. Savaşın sürmesi halinde Türkiye'de tatil yapmak istemeyen sayısının artacağının altını çizen İsmail Özbozdağ, şunları söyledi:
“Net bir sayı vermem mümkün değil ama Gürcistan'dan rezervasyon iptalleri geldi, gelmeye de devam ediyor. Türkiye'deki Gürcüler'in de büyük bir kısmı, tatillerini yarıda keserek ülkelerine döndü ya da dönüş hazırlığına başladı. Hafta başından itibaren Rusya'dan da iptaller gelecektir. Eğer ki savaş durmaz, kriz büyürse, iptal talepleri diğer ülkelerden de gelir. Türk turizmi 1991'de yaşanan Körfez Krizi sırasında olduğu gibi zor günler yaşayabilir. Çünkü, kimse, savaşın kıyısında bulunan bir ülkede tatil yapmak istemez. Umarım, savaş bir an önce biter, daha fazla kan dökülmez. İnsanlar barış ve huzur içinde yaşar.”