:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: » Samsunlular Fan Club «
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
ayrıca bende eklimmBig Grin

SANATÇILAR

ŞADİ DİNÇÇAÄž(KARİKATÜRİST)-YAVUZ NUFEL(EDEBİYATÇI)-HÜSEYİN AVNİ(RESSAM)-RAİF YAZICI(RESSAM)-SEMİH POROY(KARİKATÜRİST)-CEM KAYNAR(GENEL SANAT YÖNETMENİ)-CEMAL DÖNMEZ(TİYATROCU)-FERDİ AKARNUR(OYUNCU)-ORHAN TAYLAN (RESSAM)-ERKİN SEZGİN(SİHİRBAZ)-AVNİ DİLLİGİL(TİYATRO,SİNEMA OYUNCUSU VE YÖNETMEN)-YEKTA KEÇELİ(TİYATROCU)-VAHİ ÖZ(SİNEMA OYUNCUSU)-BEHİÇ AK(KARİKATÜRİST,OYUN VE KİTAP YAZARI)-SÜREYYA DURU(YÖNETMEN VE YAPIMCI)-ORÇUN SONAT(TİYATRO OYUNCUSU)-EROL ERDİNÇ(ORKESTRA ŞEFİ)-ALİYE RONA(SİNEMA VE TİYATRO OYUNCUSU)

SPOR

MUSTAFA DAÄžISTANLI-SALİM BAK

BİLİM

KENAN BULUTOÄžLU

PROF.DR.NAMIK KEMAL PAK

POLİTİKA

ALİ FUAT BAŞGİL

YAZARLAR

İSMAİL CENANİ ORAL

REMZİ ÖZÇELİK

CEMALETTİN ETLİ KAVAKLIGİL



ÇOKKK SANATÇI Bİ TOPLUMUZ MAŞALLAH:d
SAMSUNUN NERESİNDE NE YENİRBig Grin
Samsun'un beslenme biçiminde mısır, lahana ve kuru fasulye ağırlık kazanmaktadır. Etli, pirinçli ve hamurlu yiyecekler yaygındır. Kaz, tavuk, ördek gibi kümes hayvanları geleneksel beslenmede önemli bir yer tutar. Lorgon, Kırçan, Kaldırayak, Madımak, Nünük gibi bitkilerden kavurma ya da çorba yapılır.
Yöreye ait yemekler arasında Tir (Kaz Yufkası), Yer Pancarı (Yazı Pancarı), Mısır Çorbası, Yoğurtlu Çorba, Mercimekli Bulgur Pilavı, Keşkek, Karalahana Çorbası, Hamsili Ekmek, Hamsili Pilav (İli Pilav) ve Kocakarı Gerdanı (Burma) sayılabilir.
İlçelerimizin Belli Başlı Yemekleri
ALAÇAM
Tavuk eti ile yapılan herse, özellikle Çerkez köylerinde yapılan Aluş yemekleri; Çiğ kıymadan içine baharat katılarak yapılan kapaklı pidesi, Palamut balığından yapılan palamut dolması Alaçam'a özgü olup, çok beğenilen yemeklerdir. Bahar üzeri yapılan Koyun peyniri oldukça meşhurdur.
ASARCIK
Yörede çerkez tavuğu ve kaz yufkası yaygın olarak yapılan yemeklerdir.
AYVACIK
İlçede ve yöresinde geleneksel yemek olarak "keşkek" ve "Haluç" meşhurdur
BAFRA
Bafra pidesi, köftesi, Nokulu (Lokul) ve kaymaklı lokumu ile ünlüdür. Nokul hamurdan içine ceviz ve kuru üzüm konularak yapılır. Birde meşhur bal kaymak dondurması vardır.
ÇARŞAMBA
Keşkek, Mısır Pastası, Mısır Çorbası, Karalahana Çorbası ve Sarması, Kaztiridi gibi mahalli yemekler yapılmaktadır.
HAVZA
Samsun'un hemen hemen tüm ilçelerinde olduğu gibi keşkek ve tirit Havza'nın da en meşhur yemeğidir. Havza'da hamur işleri de yaygın olarak yapılmaktadır.
KAVAK
Kavak yöresinin en meşhur yemeği kaz etiyle yapılan selittir. Kazın eritilen yağına batırılmış yufkalarla içinde kaz eti bulunan bulgur pilavı birlikte yenir.
LADİK
İlçede yapılan yöresel yemeklerin çoğu hamur işidir. Bunlar; Erişte, Tutmaz Aşı, Mantı, İşkefe Tatlısı, Kaz Pilavı ve seridi, Çerkez Halüğü, Çerkez Şibsisi, Dabusun, Malakto, Gobi, Lobiya, Lobya, Hoşmerim, Kadayani Ekmek gibi çok çeşitlidir. Yöresel yemeklerin dışında Ladik'in Tandır Kebabı da oldukça meşhurdur.
19 MAYIS
İlçeye Alaçam'dan gelip yerleşenlerin Keşkeği ve Pıtıl ekmeği meşhurdur. Balkanlardan gelenlerin börekleri ile etli pilavı, oda sıcaklığında kurutulmuş et ve ciğer yemekleri, tarhana çorbası, özel fırında pişirilmiş somun ekmekleri ile günlük pişirilen saç ekmeği meşhurdur.
SALIPAZARI
İlçenin kendine özgü yemek çeşitleri vardır. Bunlardan bazıları kısaca anlatıldıkları gibi yapılmaktadır. Zagi Yani: Koyun eti, un, pirinç, tere - yağı, ceviz, höğmen, çorotu, safran, pul biber, sarımsak karıştırılarak yapılır. Makaktu: Taze fasulye, ceviz, yeşilkinzi, sarımsak, koruk, irhan gibi malzemelerle yapılır. Bileki Ekmeği: Mısır unu kaynar su ile yoğrulup üzerinde defne ve tahnal yaprakları serilir ve öylece pişirilir. Çerkez Pastası: Mısırunu, süt, yumurta ve tereyağı ile pişirilip, üzerine et kavurması konularak yenir.
TEKKEKÖY
Yöre yemekleri arasında Kazlı Pilav, Etli Yufka, Fırın Kebabı yaygın olarak yapılmaktadır. Tekkeköyde hamsili yemeklerde yapılmaktadır. Bunlar; hamsi tava, hamsili pilav, hamsili ekmek, kiremitte hamsi gibi yemeklerdir.
TERME
Yörede en ünlü yemek keşkektir. Tirid, mısır çorbası, lepsi, hamsili pilav vb. gibi yemeklerde sıklıkla yapılır.
VEZİRKÖPRÜ
İlçenin kendine has yemeklerinden en ünlüsü, genellikle düğünlerde pişirilen keşkektir. Keşkek üzerine etli ve nohutlu yahni dökülerek yenir. İlçede katık (süzme yoğurt) la yapılan yemeklerde meşhurdur. Bunlar; katık böreği, mecik, katıklı ekmek, katık sündürme vb. dir. Ayrıca; tandır kebabı, orman kebabı, kuzu çevirmesi ve çeşitli hamur işleri de en belirgin yemeklerdendir.
YAKAKENT
En önemli yemek içli mantıdır. Kıymalı ve cevizli olarak yapılan mantı sarımsaklı yoğurtla yenir. Ördek ve tavuk etinden tirit de yapılır.
SAMSUNA GELDİÄžİNİZDE EÄžER VAKTİNİZ ÇOKSA;

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesini görmeden,
Amisos Hazinelerini görmeden,
Ladik Hamamayağı Kaplıcalarına gitmeden,
Onur Anıtı; 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun'a çıkışını sembolize eden bronz heykeli görmeden,
Kurupelit mevkiindeki lokantalarda Samsun pidesi ile turşu kavurması yemeden, Kaymaklı Bafra Lokumunu tatmadan,

Ladik Gölü'nde bulunan tahta balığını ve turna balığını yemeden...DÖNMEYİN
oyyyyyyy hani samsunlu vatandaşlarrrrrrr
bu kadarız yaw Smile sağlık olsun ilerde çoğalırız ama Smile
ama ben foruma geldiğimde çok kişi çıkmıştıı yada bana mı öyle geldi acabaaaa
ama herkez kalmadıki burada gidenlerde oldu arada evet biraz daha fazlaydı
bi zamanlar ama şimdi onlar pek katılmıyorlar foruma ilerde belki tekrar gelirler
bellii olmaz Smile
hadi bakalımm inşallahh Big Grin gelmelerini temenni ediyorum Big Grin yazıkk güzelim fan clubbb sessiiizz kaldıı
olsun biz sessiz sessiz büyüyeceğiz Big Grin çaktırma sende Smile
Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin büyüyeceksekk çaktırmam tamam
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19