:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Fındıklı Ay Çöreği
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
findikliaycoregi.jpg

Fındıklı Ay Çöreği

Bayatlamış keklerinizi değerlendirebileceğiniz

kuru üzüm ve fındık içiyle lezzeti artırılmış ay çöreği tarifi Yüksek Topuklar'da! Yanına bir bardak demli çay ya da bol köpüklü kahve çok yakışacaktır!
Malzemeler

1 Paket yumuşak margarin
  • 1 Paket yaş maya (40 gr)
  • 1 Su bardağı ılık süt
  • 2 Adet yumurta sarısı
  • Yeterince un
[b]İç Malzemesi
[/b]

  • 1 Yemek kaşığı kakao
  • 1 Dilim bayat kek
  • 1 Çay bardağı kuru üzüm
  • 1 Su bardağı dövülmüş fındık içi
  • 1 Çay kaşığı tarçın
[b]Üzeri için
[/b]

  • Fındık içi
  • 1 adet yumurta akı
[b]Hazırlanışı[/b]
  1. Derin bir kaba hamuru için gerekli tüm malzemeyi alıp yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Yarım [b]saat mayanlandırma süresinden sonra 5 cm kalınlığında merdane yardımıyla açın.[/b]
  3. Bayat keki robottan iri parçalar halinde geçirip karıştırma kabına alın.
  4. Üzerine diğer tüm iç malzemeyi de katıp karıştırın.
  5. Açtığınız hamurdan orta büyüklükte üçgenler çıkarın.
  6. İçlerini harçla doldurup rulolalar yapıp yarım ay şekli verin.
  7. Üzerlerine yumurta akı sürüp fındık kırığına bulayın.
  8. 185 derecelik fırında 30-35 [b]dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.[/b]
Afiyet Olsun