:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: İslam Kolaylıklar Dinidir ..
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
İslam kolaylıklar dinidir
İslâm'ın kolaylıklar dini olduğunu gösteren, Asr-ı Saâdet'te cereyan etmiş pek çok vâkıa vardır. Onlardan bazılarını burada zikredeceğiz. Enes bin Mâlik Hazretleri anlatmaktadır: "Nebî (sav) bir gün mescide girdi. İçeri girer girmez de gözüne mescidin iki direği arasına çekilmiş bir ip ilişti. - Bu ip nedir? diye sordu. Sahâbîler: - Bu, Zeyneb'in ipidir. Zeyneb, nâfile namaz kılarken ayakta durmaktan yorulunca, bu ipe tutunuyor, dediler. Peygamber (sav): - Hayır, (İbadette böyle güçlük ihtiyâr olunmaz.) Bu ipi çözünüz. Sizden biriniz zinde ve neş'eli oldukça namazını ayakta kılsın. Yorulunca da hemen otursun. (... Ve namazını oturduğu halde tamamlasın.) buyurdu."

Utbe bin Âmir anlatmaktadır:

"Kız kardeşim (Ümmü Hibban) Beytullah'ı yaya olarak ziyaret etmeyi adamış, fakat sonradan buna güç yetiremiyeceğini hissedince, mes'elenin Resûlüllah Efendimiz'den sorulmasını bana emretmişti. Ben Hazret-i Resûlüllah'a sorduğumda, cevaben

(İptida) yaya yürüsün, (sonra) bineğinin sırtına binip gitsin.. buyurdu..."

Hazret-i Enes'den (ra):

"Nebiy-yi Ekrem (sav), iki oğlunun arasında, onlar tarafından taşınarak yürütülen bir ihtiyar kimse gördü. 'Bunun zoru nedir? Niye bir bineğe binmiyor?' diye sordu. Oğulları cevaben: - Yâ Resûlâllah. Babamız yaya olarak Kâbe'ye gitmeyi nezretmiştir. Bunun için böyle yürütüyoruz, dediler.

Resûlüllah Efendimiz: Şüphesiz ki Allah, bu ihtiyarın nefsini azâblandırmakla yaptığı ibadetten müstağnidir, buyurdu ve ona, bineğine binerek Kâbe'yi ziyarete gitmesini emretti."

Abdullah bin Mes'ûd'dan:

"Resûlüllah (sav), va'z hususunda, bize bıkkınlık gelmesin diye halimize bakıp ona göre gün ve saat kollardı."

Câbir bin Abdillah anlatmaktadır:

"Resûlüllah bir seferde idi. Derken üzeri gölgelendirilmiş olduğu halde yanında insanlar toplanmış bir adam gördü ve 'Onun nesi var' diye sordu. 'Oruçlu bir adam' dediler. Resûlüllah (sav) bunun üzerine:

Seferde oruç tutmak hâlis bir iyilik ve fazilet değildir. Allah'ın sizin lehinize yapmış olduğu ruhsatlardan ayrılmayınız," buyurdu."

Alıntı

Allah(cc)sizden hafifletmek ister(ağır yükleri)..Çünkü insan zayıf olarak yaratılmıştır...(Nisa Suresi/28)

Hiç kimseye güç yetireceğinden fazlasını yüklemeyiz;elimizde Hakk'ı söylemekte olan bir kitap vardır ve onlar hiç bir haksızlığa uğratılmazlar...(Mü'Minun Suresi/62)

Rabb'im yar ve razı olsun arkadaşım...Baki Selamlar...
Konuya alakalı mı değil mi bilmiyorum ama duyduğum bir kısa hikayeyi sizlerle paylaşmak istedim..

Bir deli çoban varmış. Allah a iman etmiş bir çoban. Ama aklı tam yerinde değil işte. Namazını sürüyü otlattığı yamaçtan aşağıya doğru çayırda kendini yuvarlayarak kılarmış. Allah Allah diye diye yuvarlanırmış . Cebraile bu çobana namazı kılmayı öğretmesini emretmiş Yaradan. Gitmiş Cebrail çobanın yanına sana namaz kılmasını öğreteceğim demiş. Çoban ben namaz kılmasını biliyorum demiş. Göster demiş Cebrail . Çoban başlamış Allah Allah diyerek yuvarlanmaya. Cebrail namaz bu şekilde kılınmaz ki demiş bak bu şekilde kılınır. Göstermiş ona nasıl kılınması gerektiğini. Çoban hayır demiş ben namazı bu şekilde kılacağım. Cebrail ne etti ise ne söylediyse ikna edememiş Deli çobanı. Allah ın huzuruna gittiğinde Cebrail Allah demiş. Tamam Cebrail ben onun namazını kabul ettim O namazını bu şekilde kılsın ....


Tam olarak bu şekilde olmayabilir ben aklımda kaldığı gibi yazdım kusura bakmayın...
Allah (C.C.) razı olsun Nur ablacım yüreğine sağlık çok güzel bir konuydu teşekkürler.