:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Türban İslamın Simgesimidir?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Türban Takmayan Müslüman Değilmidir Ki Türban Takıyorlar Yorumları Beklliyorum...:8
müslümanlıkla türban takıp takmamak kıyaslanamaz aslaAngrycok takıpta alttan nice işler çeviren...hiç takmayıpta dinine cok düşkün insanlar tanıyorum ben..tabi bunulada ölçülemez....türban sadece müslümanlığın simgelerinden biridir..takarsın amenna ama takmazsan müslüman değilsinde asla denilemezAngryAngryAngryConfusedmiley20:
nihayet türban tartışması buraya kadar girdi...
türban islamiyetin simgesi değildir... ayrıca başörtü yapmayan müslüman değildir denilemez... türban sadece islamın kuralları arasındadır...

kısa ve öz bunu söyleyebilirim... uzun uzadıya başlasam 3 sayfa net yazarım..
kısası makbuldür...
Bence türban sadece türbandır islamla alakası yok..

İslam türban takmiyan bizden değildir Dememiştir

Sadece islamda ÖRTÜNMEK gerekir demiştir

AMA ister türban tak ister ister başka bişi Sadece örtün yeterlidir.

Ama örtünen türban takan MÜSLÜMANDIR diyemeyiz
Ve ÖRTÜNMİYENDE Kafir de diyemeyiz..

DİN Allahla insan arasında olan bişeydir KİMSE ne karışabilir Nede birşey söyliyebilir. Smile

konu Derin ve uzun
Cevabi olmayan bir soru degildir ve nedenide anlasilmayan bir sey degilken...

Neden ayni sorular farkli sekilde soruluyor..¿? ben buna anlam veremiyorum..

Hepimizde inaniyorsak Elh. muslumanim diyorsak, dinimiz Islam, Kitabimiz Kuran, Peygamberimiz Hz.Muhammed mustafa (sav) diyorsak bu sorularin cevabinida cok net bir sekild ebiliyoruz demektir..

Neden surekli medyada tartisilan sorularla acaba diyerek akliniiz beyinizi bulandirarak carpitici sorulara yer veriliyor..¿?...

Islamda basosrrtu yada turban takmayan bir kisi musluman degildir yada inanci kabul edilmemis diye birsey yokturdur..Inanc oncelikle ayri birseydir..Turbansa inanan kisilerin uymasi gereken farz lardan bir tanesidir..Takan farzini yerine getirir takmayanda borcunu oder..Herkese takma yada takmama ozgurlugu verilmistir tabiki takmayanlar sonucuna katlanmayi goze alarak takmiyorlarsa buda onlarin ozgurlugudur kimse kimseyi bu konuda zorlayamaz ve asagilayamaz..

Lutfen acik ve net olan bir konuyu anlamsiz sorularla daha fazla carpitmayalim...!

.........................
ben artik bu konulara yorum yapmaktan gerceknten cok yoruldum :'(
bizim ulkemiz musluman bi ulke ve biz muzluman genclersek dinimizin gereklerini bilmemiz ve akil bali oldugumuz icin bazi seyleri cozebilmemiz gerekir birsuru kitaplar var en onemlisi Kur'ani kerim var arkadaslar lutfen biraz gercekleri gorun bi kac safsatanin aklinizi karistirmasina izin vermeyin bunca yildir turban takan annelerimiz bacilarimiz nenelerimiz neden tartismamis bunu neden sahabeler hic terduut etmeden elbiselerini yirtip baslarina ortecek kadar cesur olabilmislerde biz bu konuyu tartisiyoruz anlamiyorum hersey apacik sadece bizlerin akli karistirilmaya calisiyor okadar biraz dusunun fakat kendinizi vererek dusunun lutfen arti bizim dinimiz okadra genis raabimiz okadar affedici ki elhamdulllillah muslumanim diyen sehadet getiren her insan muslumandir eger senin dedigin gibi olsaydi arkadasim inanki okadar cok musluman olmayan insan olurduki birsuru farz var uyulmayan her farza uymadigimizda dinden ciksaydik ohoooo hatalar bizler icindir hem Wink
.......
Byyns Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Türban Takmayan Müslüman Değilmidir Ki Türban Takıyorlar Yorumları Beklliyorum...:8

Ne saçma bir düşünce bu!Sana türban takmayan Müslüman değildir dien mi oldu veya öyle mi söylüyolar?Nerden,nasıl ve neden uyduruyosunuz bu tür saçmalıkları?Amacınız ne?Kime yada kimlere hizmet ediyosunuz ?Bu ülke bu millet zaten yeterince kutuplara ayrıştırılmışlar birileri tarafından!
...Güzel kardeşim türban takan da Müslüman dır,Takmayan da Müslüman dır(inanıyosa Amentü'ye)ama Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim ve Yüce Peygamber Efendimiz in bir çok ayet ve hadis-i şerif lerinde bu hususlar açık ve anlaşılır bir şekilde izah edilmektedir,ortalığı karıştıracağınıza,kutuplaşmalar yaratmaya çalışacağınıza açarsınız bakarsınız ve hakikati öğrenirsiniz.....(Bir Müslüman kadının saçının üç telinden fazlasını kendisine mahrem olan erkeklere bilinçli olarak göstermesinin haram olduğu hakikatini!!!!)............
...........Neyse söylenecek çok şey var ama susmak bazen güzeldir......
Arkadasım sadece tartısma Konusu ...!
"Örtünmek Allah'ın emri değil"Türkiye'nin ilk kadın vaizi Prof. Dr. Beyza Bilgin, Balçiçek Pamir'e konuştu: "Bin yıldır kadınlara yanlış öğretildi"

28.05.2008 12:36
ortunmekkucukkk.jpg
Türkiye'nin ilk kadın vaizi Prof. Dr. Beyza Bilgin, HABERTÜRK'te Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu 'Söz Sende'ye konuk oldu. Prof. Dr. Bilgin, dinde örtünme konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu..
Hz. Muhammed döneminde yaşayan düşük olan insanlar bütün toplumu rahatsız ettikleri gibi kadınları da taciz etmişlerdir. Orada da ayet diyor ki 'dış elbiselerine dikkat etsinler, onsuz çıkmasınlar' Çünkü Peygamber araştırma yaptırıyor, 'Bunlar neden kadınları taciz ediyorlar' diye. 'Biz onları cariye sanıyoruz' diyorlar. Bunun üzerine Peygamber de 'Örtülerini alarak çıksınlar' diyor. Yani örtünme o dönemin ihtiyacına göre ortaya çıkan bir güvenlik meselesidir. Bunlar hiç göz önünde tutulmuyor ve Allah'ın emri diye yansıtılıyor. Bin yıldır Allah'ın emri dendi kadınlara. Kadınlar da kızlarına gelinlerine aynı şeyi söyledi. Allah niçin emreder. Allah'ın emri sizin aksini yapamayacağınız şeylerdir. Mesela güneşe hükmedemezsiniz. Bu sizin iradenize bağlıdır. Ve o iradeyi kullanarak gereken yerde örteceksiniz. Bana diyorlar ki; 'Sen namaz kılarken örtünüyor musun?' Cemaat içindeyken elbette örtüyorum. Ben huzuru bozmamakla mükellefim. Ama kendi evimde başım açık da kılıyorum namazımı. Çünkü, Kuran'ın namaz şartı örtünmek değildir, abdest ve kıbleye yönelmektir. Bunları söylediğim zaman tepki alıyorum. Bu da bin yıllık meseledir. O kadar içimize işlemiş ki bizim. Ama bunu kesinlikle küçümsememek lazım. Çünkü insanlar onu Allah'ın emri zannederek yapıyor. Ama diğer taraftan örtmeyen insanı da kötü kadın ilan etmemek gerekiyor.

Konuyu güncel bir haberle yanıtlıyayım, doğru yanlış okuyanın kararıdır. Aklım oldukça karışmış vaziyette, saygılar...