:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Dİkkatlİ Bakin O Bİr Yaprak DeÄžİl ..
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
12hand1iy8.jpg


Alman araştırmacılar, Almanya'nın fosil cenneti olarak nitelenen Messel kentinde bilimsel adı Eophyllium messelensis olan böcek türüne ait bilinen en eski fosile rastladı. Boyu 6 santimetreyi bulan bu böcek türü, hayatta kalabilmek için üzerinde bulunduğu yaprağın şeklini almak gibi zeki bir strateji geliştirmişti. Keşfi yapan Bonn'daki Paleontoloji Enstitüsü uzmanı Sonja Wedmann böceğin, birçok ağaç türüne ait yaprakları taklit edebildiğini vurguluyor.

7 milyon yıllık yaprak böceği

47 milyon yıllık yaprak böceği fosili, kamuflajın başarılı bir evrimsel taktik olduğunu gösteriyor

47 milyon yıllık böcek fosili, kendini kamufle eden yaşayan böceklere benzerliği ile dikkat çekti. Araştırma sonucunda ilk kez bir "yaprak böceğinin" Eophyllium messelensis fosili ortaya çıkarıldı. Ayrıca yaprakları taklit etmenin eski ve başarılı bir evrimsel taktik olduğunu ortaya koydu.
Bonn'dan Paleontoloji Enstitüsü'nden Sonja Wedmann liderliğinde çalışan bilim insanları, bulunduğu yaprağın görüntüsünü alabilen bir böceğin 47 milyon yıllık fosilini buldu. Alman araştırmacılar, Almanya'nın fosil cenneti olarak nitelenen Messel kentinde bu böcek türüne ait bilinen en eski fosile rastladı. Boyu 6 santimetreyi bulan bu böcek türü, hayatta kalabilmek için üzerinde bulunduğu yaprağın şeklini almak gibi zeki bir strateji geliştirmişti. Keşfi yapan Bonn'daki Paleontoloji Enstitüsü uzmanı Sonja Wedmann, böceğin, birçok ağaç türüne ait yaprakları taklit edebildiğini vurguluyor.
Başını vücuduna saklıyordu
Proceedings of the National Academy of Sciences adlı dergide yayınlanan araştırmaya göre Eophyllium messelensis böcekleri, düşmanlarından korunmak için bu kamufle özelliğini çok etkili bir şekilde kullanabiliyordu. Bu böcekler, korunmak için şeklini aldıkları yaprak üzerinde saatlerce sessiz durabiliyordu. Yaprak görüntüsünü gerçekçileştirmek için kafalarını vücutlarının içine çeken bu böcekler, rüzgar eserken dahi yaprakla birlikte sallanıyordu. Fosili keşfedilen böcek de başı ve bacaklarını vücudunun içine saklamış şekilde bulundu.
Harbi çok ilginç bir böcekmiş
Paylaşım için teşekkürler
önemlii deill...her zaman söyleyinn ßen sizee böylee konularr açayımmBig Grin
alla alla enteresann_saol..