:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kuru Patl?can dolmas?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
spacer.gifIMG_1562.jpg
Malzeme Listesi:
  • 18-20 adet kuru patl?can
  • 200 gr k?yma
  • 1,5 ?ay barda?? pirin?
  • 1 orta boy so?an
  • 2 b?y?k boy domates (kabuklari soyulmus ve rendelenmis)
  • 1 tatl? ka???? biber sal?as?
  • 1 tatl? ka???? domates sal?as?
  • tuz
  • yar?m ?ay ka???? kimyon
  • k?rm?z? biber, kara biber
  • Yar?m ?ay barda?? zeytin ya??
  • yar?m limon
Yap?l???:

Dolma i?ini haz?rlamadan ?nce kuru patl?canlar? 15-20 dakika ha?l?yoruz. (Patl?canlar ne ?ok pi?meli, ne sert kalmal?)

Limon hari? yukar?daki malzemelerin tamam? bir kapta kar??t?r?l?r. Homojen, ve hafif sulu bir kar???m elde edilir.(K?yman?n di?er malzemeler i?inde da??lmas? ?nemli, e?er k?yma top top kal?yorsa biraz daha domates rendesi ilave edebilirsiniz)

Kuru patl?canlar?n i?ine malzemeler doldurulur, tencereye a??zlar? yukar?ya gelecek ?ekilde yanyana dizilirler. (Patl?canlar?n u? k?s?mlar?n? elinizle bir araya getirin. Pi?erken malzemenin d??ar? ta?mamas? i?in) Patl?canlar?n ?zerinden bir, iki tutam tuz ve biraz ilave zeytinya?? gezdirilir. Limon s?k?l?r.

Patl?canlar?n yar?s?na gelecek ?ekilde su koyulur. Tencerenin i?ine dolmalar?n i?lerinin da??lmamas? i?in patl?canlar?n ?zerini kapatacak bir tabak koyulur, ve pi?irilir.

Afiyet olsun.
cok tsk ederiz bu guzel yemekleriniz icin