:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Piryoşki
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
PİRYOŞKİ
Hamurunun malzemeleri:

* 1 su bardağı yoğurt
* yarım su bardağı sıvıyağı
* yarım su bardağı eritilmiş margarin
* 1 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı sirke,tuz

İçinin Malzemeleri:

* 2 adet patlıcan
* soğan
* domates
* ince kıyılmış maydonoz
* 2 adet küçük doğranmış biber
* 2 adet küçük doğranmış katı yumurta
* yeteri kadar tuz
* kırmızı biber ve karabiber

Hamurdan limon iriliğinde parçalar koparın. Her birini açıp, hazırladığınız içten koyun ve kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. İçini hazırlarken ise,2 adet patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın. 20 dakika tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayıp suyunu sıkın. 1 adet rendelenmiş soğanı tencereye koyun. Yarım kahve fincanı sıvı yağda kavurun. Patlıcanları ilave edin. Bir adet rendelenmiş domatesi de ilave ederek pişirin. Hiç suyu kalmayınca ateşten alıp yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 2 adet küçük doğranmış biber, 2 adet küçük doğranmış katı yumurta, tuz, kırmızıbiber, karabiber ekleyin.