:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Bulgurlu Poğaça
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
BulgurluPoğaça

ymk_185.jpg
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1,5 su bardağı yağ (yarısı sıvı yarısı margarin)
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
Yeteri kadar tuz
Aldığı kadar un
Íçi için :
300 gr kıyma
1 adet soğan
Yarım su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber


Yemeğin Tarifi
İçin hazırlanışı : Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.
Hamurun hazırlanışı: Derince bir kaba maya ve yoğurt koyup iyice ezin. Tuz, yumurta akı, yağ koyup iyice karıştırın. Alabildiği kadar unla yumuşakça bir hamur yapın. Üzerini örtüp kabarıncaya kadar mayalandırın. Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın.
Ayırdığınız her parçayı avuç içinde biraz açın. Hazırladığınız bulgurlu kıymalı içi koyup kapatın. Yuvarladıktan sonra tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpip önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirin.