:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Başörtüsü takanlar ve başörtüsüne takanlar...
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
İskilipli Atıf Hoca "Frenk Mukallitliği" isimli kitabından muhakeme edilirken, hâkim diyor ki: "Hoca, bir metre bez için bu kadar ısrara gerek var mı?"

Atıf Hoca direkte dalgalanan bayrağı gösteriyor, diyor ki: "Hâkim bey, şu bayrak da iki metrelik bir bezdir. Yırtıp atabilir miyiz?"

İşte o bayrak nasıl ki bizim istiklalimize alâmettir, başörtüsü de kadının istiklaline alâmettir.

Nasıl ki bir hanım başı açık okuluna girebiliyor, başı örtülü hanım da okuluna girebilmeli. Buna izin verilmemesi, insan haklarıyla, özgürlükle bağdaşmaz!

Almanya Köln'de "kadının özgürlüğü" isimli bir konferans tertip edilmişti. Konu şu: Müslüman kadınlar başlarını zorla mı örtüyorlar, yoksa kendi istekleriyle mi örtüyorlar?

Sosyalistler, kapitalistler, papazlar, hocalar... Hepsi, hepsi sırayla konuştular? Bir genç hanım söz istedi, dedi ki: "Ben Alman'ım. Ziraat mühendisiyim. Başımı örtmekten çok memnunum. Kadın, birilerinin zevkine kurban edilmemelidir. Neden bizimle meşgul oluyorsunuz da, şortla gezen Alman kadınlarıyla meşgul olmuyorsunuz?" Kadının bu konuşması paneli bitirdi.

Bana göre Avrupalı, başörtüsünü görünce Osmanlı'yı görüyor! Osmanlı'nın gelmesinden korkuyor! Osmanlı devleti gökten inmedi. Osman Gazi isminde bir adam, Osmanlı devletini kurdu. Başörtüsünden korkanlar da böyle düşünüyor. "Başörtüsü, Türkiye'yi Osmanlı yapmaya yetebilir!" İnsanlar, Avrupavâri yaşayabilmek için, Avrupa'yı istiyor.

Bugün bir kız üniversiteye başörtülü girse, şeriat mı gelmiş olur? Bu bir korkudur. Korkulan, şeriat değil, dindir.

Türkiye'de devlet adamları teferruatla çok meşgul oluyorlar. Hâlbuki Amerika'da tahsil yaptığım sıralarda, Almanya'da çalıştığım sıralarda gördüm ki, gerek Amerika gerekse Almanya, teferruattan çok memleketin ekonomisini nasıl düzeltebiliriz, memleketin sosyal yapısını nasıl daha iyiye götürebiliriz, dünya politikasında daha güçlü nasıl olabiliriz, bu meseleler üzerinde duruyorlar.

Ne yazık ki, Türkiye'de başörtüsü meselesi fazla büyütülüyor. Devlet, başörtüsüne bakmamalı, başın içindeki ilme bakmalı. Bilkent'e, Ortadoğu Üniversitesine giden kızın kafasının içinde fizik var, kimya var, cebir var, geometri var, bilim var! Ve bu kızlar derslerinde başarılı. Başörtüsü, fiziği öğrenmeye mani değil. Fiziğin formülleri gelip başörtüsüne çarpıp da yere düşmüyor; kızın kafasına girebiliyor.

Ekonomimizi daha iyiye nasıl götürebiliriz, sosyal imkânlarımızı nasıl geliştirebiliriz, dünya politikasında ağırlığımızı nasıl koruyabiliriz; mesele budur!


HEKİMOÄžLU İSMAİL
Yarın öbür gün,üniversitede türbanını takanLar mezun oLduktan sonra ne oLacak peki.türbanLı doktorLarın atamasını yapmak için türbanını çıkarmasını mı bekLeyeceksiniz,yoksa öğretmen oLmuş birisinin türbanını çıkarmasını mı,ya da devLet memuru oLarak atayacaktınız da türbanını cıkarmasını mı bekLeyeceksınız.Arkadaşım devLet daireLerinde ve bu tarz kamu aLanLarında türban takmak LaikLiğe aykırıdır.Eğitim aLanLarında takılması yasağının da ana sebebi budur.
BeSeBiH-Mask Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Yarın öbür gün,üniversitede türbanını takanLar mezun oLduktan sonra ne oLacak peki.türbanLı doktorLarın atamasını yapmak için türbanını çıkarmasını mı bekLeyeceksiniz,yoksa öğretmen oLmuş birisinin türbanını çıkarmasını mı,ya da devLet memuru oLarak atayacaktınız da türbanını cıkarmasını mı bekLeyeceksınız.Arkadaşım devLet daireLerinde ve bu tarz kamu aLanLarında türban takmak LaikLiğe aykırıdır.Eğitim aLanLarında takılması yasağının da ana sebebi budur.


Güzel arkadaşım laiklik nedir gerçek anlamda?Din ve inanç özgürlüğü deilmi dir?sence bu yasakla laiklik kendi kendisi ile çelişmior mu?
Hayır öyLe değiLdir,tanımında öyLe bir söz geçiyorsa biLe tamamı o değiLdir.LaikLikteki ana esas din iLe devLetin ayrı tutuLmasıdır.
abi allah razi olsun senden ....
sizi anlayamiyorum dogrusu basortusu sizi neden bukadar rahatsiz ediyor sinifinizda basi ortulu bir bayan gordugunuzde ona nasil davraniyorsunuz yada ailenizdekilerede ayni ithamda bulunuyormusunuz sasiyorum dogrusu laikligi getiren bu ulkeye ataturk tur ve unutmamaliki ataturk hic bir kamu kurulusunda hic bir mektepte bas ortusunu yasaklamamistir o buyuk insan bunu dusunmuste simdikiler dusunemiyormu ozaman milletimizin hali daha kotuydu savaslardan ciktik ozaman bizim basortulu ninelerimizle geldik bu senelere simdi sorarim size basortunuzu inkar etmek tarihinizi ozunuzu inkar etmek olmazmi ?
BeSeBiH-Mask Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Hayır öyLe değiLdir,tanımında öyLe bir söz geçiyorsa biLe tamamı o değiLdir.LaikLikteki ana esas din iLe devLetin ayrı tutuLmasıdır.

Kesinlikle hayır laikliğin gerçek anlamı din ve inanç özgürlüğüdür tamam din ile devlet işlerini birbirinden ayırır neden pekala?Amaç halkın dini inancını devlet baskısı altında kalmadan yaşamasıdır,gaye bu iken türbana yapılan bir baskı olmuo mu sizce?
yildiz_gozlum Adlı Kullanıcıdan Alıntı:abi allah razi olsun senden ....

Allah(cc) cümlemizden razı olsun abim..
her seçim zamanında bu konu gündeme geliyor
iktidar ve muhalefet oy için bu konuyu gündeme getirior olan halk oluor
üstteki konuşmalarda olduğu gibi HALK İÇİNDE İKİYE BÖLÜNÜOR
Yha herşey sizin söyLediğiniz kadar basit değiL,bugün okuLLarda türbana izin veriLsin ertesi gün medreseLer kuruLur,bu bir sürünceme şekLinde devam eder,her bir değişikLik bir sonrakinin oLmasını koLayLaştırır.Kaos çıkar.Bence at gözLükLeriyLe bakmazsanız,neyin neye maL oLacağını anLarsanız.bunun niye yapıLdığını ve LaikLiğinde ne oLduğunu anLarsınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10