:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: 'Gözlerine Değdiğim Yerdedir Hayat ..
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
1152180886289.jpg

Ceylan bakışlı yetim bir sevdadır dağlarda. Nur`lar içinde uyuyan avcıya aşık tek yürek belki de... En tatlı sesidir imkansız bestelerin ve aşk için alınan her nefes dağ yollarında bir seherdir. Kısa vadeli ölgün bir hayata inat, doyasıya yaşamaktır tek arzusu.

Cesurdur ceylan bakışlı sevda, bir o kadar da yalnız. Avcının ellerinde sunulan ölüme aşıktır. Kim bilir kaç sevda canını bırakmıştır namlunun ucuna... Her göz göze gelişlerinde ölümü unutur, o gözlerde kaç kişinin kendini bulduğunu düşünür yetim ceylan. Dualar eder, vuslat zamanına adar tüm sevdalı gülleri. Tek silahı suskunluktur, haykırır sessizliğiyle ve onulmaz dertlere vurulur gönülden.

Kaçsa gidemez, gitse de bitemez bir sevdadır yürekte. Tatlı huzuruyla ne düşler emzirir ürperten karanlıklarda. Uzun düş seferlerine çıkarken gönül, gözlerinde kalan umutlarıyla uyur ceylan her gece. Usul usul güller kanar her nefeste ve imkansız bir dilek gerçek olur. Ceylanın gözlerinde bir kız vardır. Ay düşen saçları geceye uzanır. Ciğerine dolan sevda ve bedenindeki ruh yetim ceylandır. Lakin güzel bir kıza dönüşmüştür bedeni. Sabah uyandığında şaşırmıştır, ceylan bakışlı nazende bir sevda olur ve rüzgara bırakır özlemli saçlarını.

Sorar yürek:
- Bugün günlerden ne ?
- Sevda...

Günlerden sevdadır... Çılgın bir rüzgarla savrulur sararan yapraklar, suçlu değildir gözler birbirine değdiğinde. Sevdalı nağmelerle sarılır bedenler, son nefesini vermeye razıdır beste boylu ceylan bakışlı güzel. Namlunun ucundaki ölümü beklerken, hayatı yudumlar avcının avuç içlerinden. Zaman gibi sessizce sarılırlar birbirlerine, mutlulukla aydınlanır yüzleri. Lakin kısa sürer bu mutluluk, buz kesen ellerde tutulmayan bir yemindir, bir avuç küldür gönülde savrulan, yamalı bir sevdadır yaşanan ve bir mazidir nur içinde haykıran.

Sorar yine yürek:
- Bugün günlerden ne ?
- Sevda... Belki de veda... Zamansız bir elveda...

Sıcak bir Eylül akarken gözlerinden, gün sevdadır, gün vedadır... Tek suçludur Eylül, o çağırmıştır sevda sancılarını ve bitmeyecektir. Aralık kapıları kapanırken günlerin yüzüne, yeni merhabalar kucaklanır acımadan... Bunu sezer yürek ve kırılır aynalardaki gülümseyişe. Yalnız dillerde kraliçedir ceylan bakışlı sultan... Bir kez daha anlar ki aşk yoktur. Bir suret asılıdır yürekte, acıtan. Her nefeste yaşananın aslı yoktur.

Güller, sakınır sevdalı gülüşlere dokunmaya. Yaşanmayan avcı bir ömür vururken gözbebeklerine, üşür elleri beste boylu nazendenin... Yürek okunmamış bir kitaptır, hiç açılmadan rafa kaldırılır. Bilinmese de kıymeti, yıkılmaz bir sözle, gücenmez... Kırgındır Eylül`e lakin kızamaz bir türlü... Gecelerin deminde Eylül, bir parçasıdır sonbaharın ve sonbahar tebessüm eden sevdanın en tatlı mevsimidir.

Sırtındaki bıçaklarla yalnızlığın sağır yoluna devam eder sevda. Kendi gibi bir yürek yoktur. Sultanı olamamıştır, gökkuşağı dolayamamıştır beline, aşka aşık hasretlere sarılmıştır biçare. İhanetle süslenmiş ayrılıklara gülümser gamzeleri.
"Olsun" der "Olsun, zamanla unutulur."

Rüzgarla savrulup gider uzaklara ki zaten hiç yakın olmamıştır aşkın yakamozlu efsane mehtabına. Zaman dolmuştur. Gitmelere itilmiş yüreğini toplar ve hiç bitmeyen Eylül`e döner hazan. Geriye ne kalmıştır, sararmış yaprakların dışında...Yaralı bir kalpten arta kalan herşey anlamsızdır. Atılır, satılır, kıyılır, bomboştur şarkılar... Ne emeklerle göğe serilen yıldızlar saçlarına dökülmüştür. Göz pınarları çağlamış, yürek çöllenmiştir artık. Kesin dönüş yollarında deliliktir hala sevmek, dilindeki nakaratla haykıran yürek kendine varmak üzeredir.

Bilmez günlerden nedir...
Bir soru cevap bulur hazin hazin

- Ey sevda, söyle hayat nerdedir ?

"Hayat Gözlerine değdiğim yerdedir



Sevdam_Gozlerinde_Kaldi.gif
İçler acısı bir özlemle büyür sisli göllerde nilüfer… Solgun gölgelerde ağlıyormuşcasına salınır renk renk hüzün kokan gözyaşlarına… Aşk Leyla’ya nasıl yakışırsa, özlemek de bir o kadar yakışır mahzun yapraklarına. Gönülden severek, hasretleri bitirerek, acıları tümden silerek bırakır gönlünü çiğ damlalarının suskunluğuna... Bundandır mütemadiyen kendime benzetişim.

Ay, suların göğsünü öperken her gece bahar gibi kanar gülüşüm. Hüzünlü bakışımdır koynundaki vebal. Sular çekilir, hicrana dalar balıklar, gecenin yareleri sızlarken ömre bedel anlarda günaha girer nazlar. Bir perde çekilir geçmişe, ufukta gün solar, ellerimde siyah güller kanar.

Bal rengi gözlerimde sevdalı besteler ağlar. Düşlerin en derinine dalar gözlerim, deli kız türküleri yakarım nedensiz. Oysa sevda çağını kapattım çoktan, bir bahardır gönlüm. Nam-ı diğer güz. Sense umudumun gönül serveri… Uzatsam, tutar mısın elimi… Ellerinin birikmiş sıcağında kırmızıya çalar güllerim, hüzün gözlerinin sırrıyla yanar yüreğim.

Gamlı bir alemdeyim, ateş dağlarında sanki cehennemdeyim. Sesinle yaşat beni, bakışlarının nemiyle sızılarımı dindir, çek hazanımı. Sen ki sustukça yankılanırsın semalarımda; yıllandıkça yüzümde bir çizgi, saçımda ak. Her nefeste dudak, düşlerimde çiçek çiçek duvak. Dilim buselik bestenin tutkunuyken, inlesin nağmeler bırak. İnce bir sitem de olsa gözlerim, zamansız ölüm kuyularına atma ümitlerimi. Ne desem kar etmiyor bak, hadi gel gözyaşımın günahına gir.

Yokluğunla öpme düşlerimi, dalgın bakışların olsa da razıyım yar. Bir tebessüm et aydınlanayım. Lakin senden bir isteğim var; Gönlünün sevda kapılarını kapat ne olur, nice kervanlar uğramasın gönül hanına. Geceler sabaha doğru ilerlerken meyletme her güzele. Gördüğüne sevindiğin anları hayal et. Çiçeklenmek için baharı beklerken bir lahza sevindir yüreğimi lutfet.

Suyun üzerinde yürüyelim gerçekle bağımızı keserken. Yüreğinde ansızın patlayan bu fırtınadan korkma. Mırıl mırıl sesinle yağmura sevdalı bir kızın masalını anlat saatlerce, gecelerin gölgesinde sokulup kalayım hikayesiz hüzünlerine. Geceler kısalırken cümlelerinle, sonsuza kadar düşlemeliyim yağmura avuç açan biçare sevdalıyı. Dudağından dökülen her harf delerken karanlıklarımı, çiçekli gamzelerimden içmelisin sevdanın en yıllanmış şarabını.

Hayal deryam, bütün renklerin kaybolduğu güz, siyah bir teranedir dilimde… Gülen yüzüme aldanma sen bahtım gibi rengim de esmerdir. Ben ki bir akşam gülüyüm, siyah goncalarımı soldurma kalpten kalbe giden bahçende. Başka ellerde açmasın çiçeklerim, izin verme.

Pencerenin pervazında nazlı güneş, alaca bir karanlık namluda… Yüreğimdeki koyu gölgenin müsebbibidir yokluğun… Affet, kanayan güllerimle bir mum ışığının karanlığında büyüyor yüzünü göremediğim hüzünlerim. Dindiremedim acılarımı affet baş edemedim kendimle. Yüzümü çevirdim ölüme sana sormadan bir bilet aldım, dönülmez yolların sonunadır adımlarım, kızma saçlarımı hayata bıraktım… Alevler içindeyim affet, zaman ve hayat kısalabiliyor bazen anla ve her şey geçiyor zamanla. Yüreğimden bir parça bırakıp, bensiz yarınlar katıyorum yarınlarına. Her gece aynı mehtapta yine beni hatırla, beni hatırla yağmur her yağdığında. Ve bil ki bizi ölüm ayırır ancak. Yağmura sevdalı o kızı yaşat masallarda her şeye inat.

Acılar içindeki sukutuma kızma
Hakkımı helal ettim sana…
Siyahı yakıştırmazsın ya bana
Beyazlar içine gömülüverir bedenim,
Son arzular, yaralanmış tutkular yüreğimde
Tükenişim, kayboluşum gelir aklıma
Bir avuç toprak altında yaman bir sevda
Gözlerim, dudaklarım olmasa da hatırında
Ne olur yar yokluğumda kalbini ağrıtma
Sen de hakkını helal et bana…

Ve bil ki bizi ölüm ayırır ancak
Sustukça yankılanırım semalarında
Her yankı ölüme meydan okur, hayata inat.
7778post1761154622126mx5oh9.gif

Yıllar, yumruk olup durdu boğazımda...
Tıkanıyor nefesim...
Boğulacak gibi oluyorum...

(Kim bilir...?)
Belki de boş yere,
Mâlumun meçhûlde kalması için, kendimi yoruyorum...
Her şeyin bir ömrü vardır...
Sırların da...
Benimle ölsün isterdim ama...
Ölümsüz olduğunu duyuyorum...
Her gün ölüp ölüp dirilen bir hissin 'ölümsüzlüğü' nasılsa?
Duyumsuyor,
Bilmiyorum!
Şimdi,
Sana dönüp yönümü haykırsam!
Tüm endişeleri bir yana koyup,
Çığlığa dönüşse de sesim,
Desem ki...
Seni seviyorum!
******

Gülümsersin belki...
Belki de kaşlarını çatarsın...
Ne yaparsan yap umursamasam!
Korkmadan, çekinmeden, hoyratça tekrarlasam:
Desem ki...
Seni seviyorum!
******

Hem, hamken pişmişse gönül,
Say ki adım “Ham Yanık!
Say ki sevmeyi bilmiyorum
Say ki...
Sayılamayacak kadar çoğum!
Say ki, şaşırmışım...
Şaşıymışım...
Ne çıkar
Umursar mısın bunları?
(Duyar mısın.....?)
Muhabbetsiz!
Sadâkatsiz!
Şekli ama şüphesiz!
Üstelik çılgınca!
Üstelik pek mâsum!
Hatta sahte!
Hatta öylesine!
Ve belki azıcık!
Belki uçsuz bucaksız!
Desem ki...
Seni seviyorum!
*****

Yılmışım susmalardan!
Fakat feryatlar da yalan geliyor!
En acı yakarışlar sırasında buz!
Yine de...
Her nefeste bir son,
Her lâhzada bir sonsuzluk,
Her dünde bir şu anlık hissediyorum!
(Ne olur sanki......?)
Kıytırık bir hüzünle,
Hiç utanmadan bakıp da yüzüne!
Desem ki...
Seni seviyorum!
******

Her şey bir yana dağılsa diyorum
Her söz bir yana kaçsa!
Bu şiir de unutulsa!
Sadece insanlar değil,
Bütün kuşlar...
Pınarlar...
Ve rüzgârlar...
Herkes sussa keşke...
Her şey sussa...
Ben de sussam da...
Dolaysız, zamansız, apansız!

(Nerededir o dem......?)
Sadece Sen!
Desen ki...
Seni seviyorum!


7778post1761154622126mx5oh9.gif


6.gif (Yüreğimin Acısı'ndan, Yüreğinde ki Acıya )6.gif



Teşekkürler bu güzel yazılar için herşey gönlünce olsun Smile
Güzel eşliğin için sonsuz teşekkürler Hüzünçiçeğim ..

Yüreğindeki güzellik daim olsun ..Smile

Sevgiyle ..
Alıntı:Acılar içindeki sukutuma kızma
Hakkımı helal ettim sana…
Siyahı yakıştırmazsın ya bana
Beyazlar içine gömülüverir bedenim,
Son arzular, yaralanmış tutkular yüreğimde
Tükenişim, kayboluşum gelir aklıma
Bir avuç toprak altında yaman bir sevda
Gözlerim, dudaklarım olmasa da hatırında
Ne olur yar yokluğumda kalbini ağrıtma
Sen de hakkını helal et bana…


Alıntı:[COLOR="DarkOrchid"]Gülümsersin belki...
Belki de kaşlarını çatarsın...
Ne yaparsan yap umursamasam!
Korkmadan, çekinmeden, hoyratça tekrarlasam:
Desem ki...
Seni seviyorum!
[/COLOR]


Hepside birbirinden güzel. yüreklerinize sağlık...

Duygusuzun farkı burda ortaya çıkıyor işte. Heytt beeTongue ... Başka yerdeki okuduğum yazılar bu kadar etkilemiyor beni...

Tşkler...
Qetesh Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Hepside birbirinden güzel. yüreklerinize sağlık...

Duygusuzun farkı burda ortaya çıkıyor işte. Heytt beeTongue ... Başka yerdeki okuduğum yazılar bu kadar etkilemiyor beni...

Tşkler...


Teşekkürler Adem Smile

DUYGUSUZ'UN farkı dediğin gibi ..Duygusuz yürekler dert görmesin : )

Sevgiyle ..
tşkler nur yüreğine sağlık
Rica ederim Murat ..

Sevgiyle ..
hepinizinde yüreğinize sağlık çok güzeldi
Teşekkürler : ) ..
Sayfalar: 1 2