:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: şehitlere kellenin tazminatı 3 yeni kuruş :S:S:S
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Başbakan, şehitlere 'Kelle' dediği için tazminata mahkum oldu

[b]ANKARA (ANKA)


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avustralya da yapmış olduğu bir radyo konuşmasında terörist başı Abdullah Öcalan için ‘sayın’, şehitler için de ‘kelle’ sözcüğünü kullandığı gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum oldu. Yaklaşık 14 şehit yakını toplu olarak Başbakan Erdoğan hakkında sembolik tazminat talepli davalar açtı.
Dün, Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, açılan diğer davalara emsal teşkil edecek bir karara imza attı. Mahkeme, Pakize Akbaba adlı bir şehit annesinin Başbakan aleyhine açtığı tazminat davasını karara bağladı. Başbakan Erdoğan’ın 3 Yeni Kuruşluk tazminatı şehit annesi Akbaba’ya ödemesi kararlaştırıldı.
Mahkeme Başkanı Sevgi Övüç, kısa kararında “Davacının davasının kabulüne, 3 Yeni Kuruş manevi tazminatın davalıdan tahsiline, davacıya verilmesine" dedi.

HERKES DAVA AÇABİLİR
Davacı avukatı ve Şehit Aileleri ve Anneleri Dernekleri vekili Kemal Kerinçsiz, “Bu karar bütün şehit ailelerinin başbakan aleyhine yurdun dört tarafından milyarlarca YTL tutarında tazminat davaları açma ve mahkum ettirme hakkı da doğruyor" dedi. Onbinlerce şehit ailesinin, Başbakan Erdoğan aleyhine dava açma hazırlığında olduğunu da vurgulayan Kerinçsiz, “Bu kararla, siyasi af söylentilerinin başbakan tarafından dillendirildiği bu dönemde, tavrını şehit ailelerinden ve şehitlerden yana koyarak, siyasi af beklentilerine karşı da net tavrını almış bulunmaktadır" diye konuştu.
[/b]