:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: 'Ben Ne Kadar Müslümanim ..?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
-Yer Avrupa'da bir ülke. Erkek Müslüman, kadın Hristiyan veya başka bir eğilimde. Birbirlerine aşık oluyorlar. Evlenmeye karar veriyorlar. Erkek ve ailesi, kadının müslüman olmasını şart koşuyor. Kadın da, mevcut inancına zaten çok bağlı olmadığı için, din değiştirmekte bir beis görmüyor. Müftülüğe gidiyorlar, bir din değiştirme merasimi yapılıyor. Sonra evlilik.
Olacak ya, kadın İslam'a girmeyi ciddiye alıyor. Belki de aşk saikiyle olacak, kocasının dinini daha iyi öğrenip, daha iyi bir Müslüman olduğunda yuvalarının daha büyük bir sevgiyle donanacağını düşünüyor.
İslam'a dair kitaplar istiyor, kitaplar alıyor...

Okuyor, okuyor, okuyor.


Dindar arkadaşlar ediniyor, onlardan da Kur'an okumayı öğreniyor.
Kocası önce olan bitenin farkında olmuyor, eşinin İslam'la ilgili soruları artınca bir biçimde onlardan kurtulmaya çalışıyor, sonra dur bakalım nereye varacak diyor. Sonra...


Sonra kadının hayatında bazı değişmeler başlıyor. Önce namaz giriyor devreye... Onunla birlikte namazlarda başörtüsü... Sonra devamlı başörtüsü takmaya başlıyor. Kur'an okuyor. Sosyal ilişkilerde kimi ölçüler gözetmeye başlıyor. Nihayet bir umre mevsiminde "Umreye gitsek birlikte" diyor.

Umre, acaba ne ki?


Beyi şaşırıyor. Umre acaba ne ki?

Aslında eşinin daha önce dikkatini çekiyor, beyinin İslam konusundaki ilgisizliği... Namazsızlık mesela... İslam adına öğrendiği şeylerden hiçbirinin Beyinde olmamasına şaşırıyor.

Kendisinden "Müslüman olması"nı isteyen Beyi, acaba nasıl bir şey istemişti gerçekte, bunun cevabını kolay bulamıyor. Zaman içinde, yeni Müslüman olmuş, adı Helga iken Fatıma yaptırmış olan "Gelin"le, çook çook zamanlardan beri Müslüman olarak gelen "Damat"ın Müslümanlık frekansları tutmamaya, "Eski Müslüman", "Yeni Müslüman"ın Müslümanlığını fazla bulmaya başlıyor...


Sonuç, çoğu zaman, "Müslümanlık farkı" sebebiyle ayrılığa varıp dayanıyor........

************************************************** *****************************
"Ben ne kadar Müslümanım?" diye soralım arkadaslar, "Rabbimle ilişkim ne kadar sağlıklı, Kur'an'la hukukum beni onun dünyasına götürüyor mu, Peygambere imanım onunla aynileşme gayretine dönüşüyor mu, ahiret inancı, dünya hayatıma ne kadar yansıyor, namazım ne kadar namaz, orucum ne kadar oruç?" sorularını soralım kendimize insa'ALLAH?

"Ben ne kadar Müslümanım?"Ben ne kadar Müslümanım?"Ben ne kadar Müslümanım?

ALLAH'im bizi dogru yolun olan ISLAM'dan ayirma, Gerçek Müslüman olmamız için bizlere yardım eyle YA RABBEL ALEMIN......