:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: 7.7 şiddetinde deprem olur mu?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
7.7 şiddetinde deprem olur mu?

44672.jpg


Ankara'da 7'nin üstünde deprem olur mu? İddiaya iki uzmandan yanıt geldi.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Deprem Araştırma Merkezi’nin 1996 yılında hazırladığı haritaya dayanarak, Ankara’da 7.7 şiddetinde bir deprem beklendiğini iddia etti.

Pampal, Ankara’nın çok ciddi deprem bölgesi olduğunu ve İstanbul’dan daha riskli olduğunu iddia etti. Ancak deprem uzmanları Pampal’ın iddialarını reddetti. Uzmanlar, “Ankara’da İstanbul’dan daha şiddetli bir depremin yaşanması sözkonusu değil” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu
(İ.Ü. Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi): Ankara’da büyük bir deprem sözkonusu değil. Bazı faylar var tabii ama bunların 7.7 civarında bir depreme yol açmasını beklemiyoruz. Çünkü Ankara’nın çevresindeki faylar o potansiyele sahip değil.

Doç. Dr. Okan Tüysüz
(Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Müdürü): Kuzey Anadolu bölgesi, Türkiye’deki en riskli bölge olarak bilinir. Ardından Doğu Anadolu ve Ölüdeniz gelir. Ancak Ankara Kuzey Anadolu’ya yakın olsa da kesinlikle büyük bir deprem riski taşımaz. Çevresinde faylar olsa da bu fayları gözönüne alarak böyle bir sonuca ulaşmak mümkün değildir. Çünkü bu iddiayı kanıtlayan yeni bir kaynak yok. Ortada yeni bir bulgu yok, o nedenle “Ankara’da İstanbul’dan daha büyük bir deprem bekleniyor” diyemeyiz.
İnşallah hiç bir yerde böyle büyük ve şiddetli depremler olmaz
keşke bu dileğim gerçekleşse
canat Adlı Kullanıcıdan Alıntı:İnşallah hiç bir yerde böyle büyük ve şiddetli depremler olmaz
keşke bu dileğim gerçekleşse

İnşallah dediğiniz gibi olur..(Herkesin tek dileği)Paylaşım için teşekkürler..