:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Dünyanın En Büyük Çiceği
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
rafflesia_inhands.jpgKayıtlara göre dünyanın en büyük çiçeği olarak bilinen ve çok nadir bulunan Rafflesia’nın ömrü sadece 2 hafta.
Dünyada sadece Endonezya’nın Sumatra ve Borneo Adaları ve Güney Tayland’daki Khao Sok Milli Parkı’nda görülen Rafflesia, bir hafta içinde çiçek açıp ikinci haftada da ölüyor. Genişliği 1 metreye kadar büyüyebilen Rafflesia’nın ağırlığı ise 11 kilograma kadar ulaşabiliyor.
Tohumu olmayan çiçek, ağaçların kökleri üzerinde parazit olarak yeterli ısı ve suyu bulunca oluşuyor. Bu yüzden çiçeğin görülmesi oldukça zor.

rafflesia.jpgKhao Sok yağmur ormanında çiçeği göstermek için her gün turistlere rehberlik yapan Cammon Noo, şu bilgileri verdi:
"Bu bölgede Rafflesia yılda sadece Ocak sonundan Şubat ortasına kadar görülebiliyor. Ve her yıl farklı yerlerde ortaya çıkıyor.
Onları turistlere gösterebilmek için bütün dağı dolaşıyorum ve nerelerde olduklarını not alıyorum. Bugün görebildiğimiz çiçeğin yerinde bir hafta sonra ne yazık ki sadece yaprak çürükleri kalıyor. Daha sonra Rafflesia’yı görmek için ormanın başka yerlerini dolaşmak gerekiyor."
:o: iLginC...
onu alıp kız arkadasıma armagan etmek lazım kız bır daha suratıma bakmaz valla