:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: neden islam?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
arkadaşlar merak ediyorum bir misyoner size gelse incilin içinde pdolar verse ve size deseki bak sizin dininizde de isa yı övüyolar ve bizde günah yokvb dese sizin cevabınız ne olurdu?
Üç tanrılı din Hristiyanlık
Hristiyanlık da, İslamiyet ve Musevilik gibi ilk başta tek tanrılı bir dindi. Bir tek Allah'a imanı esas alıyordu. Hz. İsa, sadece peygamberdi. Diğer iman esasları da İslam'dan farksızdı. Ama sonra bu gerçek Hristiyanlığı bozdular. Hz. İsa, bir insan ve peygamber iken, onu çok seviyoruz diye Tanrı düzeyine çıkarttılar. Şimdi ona resmen Tanrı diyorlar. Onu Allah'a eş koşuyorlar. Evet, bugünkü Hristiyanlık'a göre Allah üçlü birliktir. Bunlar Tanrı baba, Ruhulkudüs ve oğul İsa'dır. Bunun her üçü de Tanrıdır ve birdir. Biz Müslümanlar'ı aldatabilmek için "Evet, Allah birdir" derler. Biraz irdelerseniz, 3'lü birlik diye açıklarlar. Ama kitaplarında Hz. İsa'ya doğrudan Tanrı diyorlar. Konuşurlarken de aynı şeyi tekrarlıyorlar. Ruhulkudüs, yani Vahiy Meleği Cebrail'i de Tanrı'nın bir parçası olarak kabul ediyorlar. Bir defa daha altını çizerek söyleyelim, bugünkü Hristiyanlar 3 tanrılı din durumundadır. Bu Allah'a şirk koşmaktır.

Akıl ve mantık dışı
Bugün Hristiyanlar, Hz. İsa'ya bir taraftan Tanrı diyorlar, bir taraftan da Hz. İsa'nın Yuhudiler tarafından öldürüldüğünü söylüyorlar. Hemen soralım, "Tanrı öldürülür mü?" Veya şöyle soralım, "Kendini öldürmeye gelen Yahudilere, güçü yetmeyen bir kimse Tanrı olabilir mi?"
Görülüyor ki, misyonerlerin anlattığı Hristiyanlık, çelişki ve mantıksızlıklarla dolu ve tutarsızcadır. Bozulmamış Hristiyanlık'ın bu mantıksız ve tutarsızca esasını öğrenen aydın Hristiyan nesilleri, sessizce dinlerini terk etmişlerdir. Bugün Avrupalı aydınlar ve genç nesiller, Hristiyanlık'ı sadece tarihi bir kültür olarak kabul ediyorlar. Çünkü papazların söylediği ve kitaplarının yazdığı Hz. İsa'nın hem insan, hem de ilah olmasını; hem ilah ve hem de insanlar tarafından öldürülmesini akıl ve mantık dışı bir tutarsızlık olarak görüyorlar. Bu açıkladığımız noktadan hareketle bir de şöyle düşünelim. Temel iman esasında, ilah akidesinde bu kadar açık ve kesin mantıksızlık ve akıl dışılık bulunursa, varın gerisini siz hesap eyleyin. Demek bu dinin daha nice temelleri ve esasları maalesef akıl ve mantık dışıdır. Ve de bozulmuş, asliyetini yitirmiştir.

Kutsal kitapları 4 oldu
Bozulmuş Hristiyanlık'ın apaçık tutarsızlıklarından biri de kutsal kitaplarının, İncil'in 1 tane iken, 4 tane olmasıdır. Yüce Allah, Hz. İsa'ya İncil adında bir kutsal kitap vahiy eylemiştir. Hz. İsa, bu İncil'i kendisine inananlara sözlü olarak anlatmış, tebliğ eylemiştir. Fakat Hz. İsa'dan sonra İncil'e bir çok ilaveler yapılmış, böylece çok çeşitli İnciller ortaya çıkmıştır. Böylece İlahi Kelam'a eklemeler ve çıkartmalar yapılmış olduğundan dinin temel kaynağı bozulmuştur. Yukarıda açıkladığımız Hz. İsa'ya Tanrılık sıfatının yakıştırılması da işte bu kutsal kitabı değiştirmelerinin sürecinde yapılmıştır. Şu anda elimizde Hristiyanlar'ın kabul ettiği 4 adet İncil mevcuttur. Matta, Yuhanna, Markos ve Luka İncilleri. Bu 4 İncil, İznik Konsülü'nde yüzlerce İncil içinden seçilmiştir. Zaten bugünkü İnciller de yazarlarının adı ile anılmaktadır. Luka İncili demek, Luka adındaki kişi tarafından yazılmış İncil demektir. Diğerleri de öyledir. Bu 4 zat, kendi gördüklerini, dinlediklerini yazmışlardır. Hem de Hz. İsa'dan 60 yıl sonra. Bu İncillerin içindeki çelişki ve sakat görüşleri ise artık siz tahmin edebilirsiniz. İşte bugünkü Hristiyanlık'ın tutarsızlığı hakkında çok kısa bir özet böyledir.

İste İslam'ın üstünlüğü
Yukarıdaki açıklamaları okurken, yüce dinimiz İslam'ın üstünlüğünü, gerçekliğini, akla, mantığa ve bilime ne kadar uygun olduğunu bir defa daha anlamış oluyoruz.

Allah vardır ve birdir
İslam'a göre Allah vardır ve birdir. Allah'ın eşi ve benzeri yoktur. Hiçbir şey ona denk değildir. Allah doğmamış ve doğurmamıştır. Allah'ın oğlu ve kızı yoktur. Allah'ın kudreti ve gücü sonsuzdur. Yerleri, gökleri ve bütün evreni Allah yaratmıştır. Allah'a kimse bir zarar veremez. Allah rahmandır, rahimdir, yani onun merhameti, rahmeti sonsuzdur. O adalet sahibidir. Allah insanları sever ve onlara sayısız nimetler vermiştir. İslam bu tek ilah inancı ile Hristiyanlık'ın üçlü birlik tanrı inancı asla bir değildir. İslam'ın inancı gerçek ve tutarlıdır. Akıl, mantık ve bilim tarafından onaylanan hakiki bir imandır. Diğer iman esasları da öylesine aynen gerçektir.

Kur'an tekdir
İslam'ın en önemli ikinci üstünlüğü ise kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in bir tek kitap olmasıdır. Bugün dünyanın her yanından birer Kur'an alın ve bir araya getirip karşılaştırın, göreceksiniz ki onların hepsi aynıdır. Aralarında hiçbir fark yoktur.

Kur'an-ı Kerim'in bozulmamış ekleme ve çıkartma yapılmamış tek ilahi kutsal kitap olmasının en önemli tarihi sebebini şöyle açıklayabiliriz.

1- Kur'an ayetleri vahledildiği zaman, Peygamberimiz tarafından vahiy katiplerine yazdırılmıştır.
2- Gelen her ayet, yüzlerce Müslüman tarafından ezberlenmiştir. Ve asırlar içinde ezberleme işi giderek artmış bir meslek ve ibadet haline gelmiştir.
3- Bizzat Kur'an-ı Kerim'de, Cenab-ı Hak, "Kur'an-ı biz indirdik, onu biz koruyacağız" diye buyurmuştur.

Bugünkü Hristiyanlık'ta Allah üçlü birliktir. Bunlar Tanrı Baba, Ruhulkudüs ve Oğul İsa'dır. Bunun her üçü de Tanrı'dır..

Bozulmuş Hıristiyanlığın apaçık tutarsızlıklarından biri de kutsal kitaplarıdır. İncil'in 1 tane iken, 4 tane olmasıdır.

Şüphe yok ki Allah'a karşı gelmekten sakınanlar, kendilerine şeytandan bir vesvese dokunduğu zaman iyice düşünürler (derhal Allah'ı hatırlarlar da) sonra hemen gözlerini açarlar. (A'raf Suresi: 201)

Allahım! Senden bildiğim ve bilmediğim bütün hayırları dilerim. Bildiğim ve bilmediğim bütün şerlerden de Sana sığınırım. (Hadis-i Şerif)