:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kastamonu'da şehide son görev
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Kastamonu'da şehide son görev Teskeresine 5 gün kala Tunceli'de mayına basarak şehit olan Jandarma Komando Er Murat Çökmez, Kilkuyu Köyü'nde toprağa verildi. 3743bayrak.jpg Vatani görevini yaparken, teskeresini almaya 5 gün kala Tunceli'nin Hozat ilçesi Kinzir ormanlarında arazi araması sırasında mayına basarak şehit olan Jandarma Komando Er Murat Çökmez, memleketi Kastamonu'nun Tosya ilçesine Bağlı Kilkuyu Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Er Murat Çökmez'in askerliğinin bitmesine 5 gün kaldığı ve eve dönüş için biletini aldığı ifade edildi.

Tunceli'nin Ovacık ve Hozat ilçelerinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda, Hozat ilçesi Kinzir ormanlarında mayına basan Jandarma Üstçavuş Fatih Çarman, Jandarma Er Mehmet Kıl ve Jandarma Er Murat Çökmez şehit düştü. Şehitler Elazığ'da düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine gönderildi. Şehit Jandarma Komando Er Murat Çökmez'in cenazesi ilk olarak uçakla Merzifon Askeri Havaalanı'na, oradan da ambulansla Kastamonu'nun Tosya ilçesi Kilkuyu köyüne getirildi.
Şehit er ilçede yaklaşık 5 bin kişilik kalabalık bir grup tarafından sloganlar ve Türk bayraklarıyla karşılandı. Köy meydanında şehit er için askeri tören düzenlendi. Törene Kastamonu Valisi Mustafa Kara, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Jandarma Bölge Komutanı Kd. Alb. Arif Çetin, Tosya Belediye Başkanı Seyit Gülabacı ile şehit erin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.
Atılan sloganlarla terör örgütüne lanet okundu. Törende konuşan Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Kd. Alb. Arif Çetin, ülkenin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını söyledi. Çetin, "Her şeyden önce acımız gerçekten çok büyük.
Ölümlerin en güzelini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve büyük Türk milletinin varlığına, birliğine, bütünlüğüne adamış bu gencimiz tatmıştır. Asla unutmayınız ki bu meydanda bugün verilen görüntü, bir başka onurumuzun da ifadesi olarak tecelli etmiştir. Tosya'da bütünleşmiş, bir ve beraber olmuş, her türlü dayanışmayı burada sergilemiş sizler, ülkemizin birlik ve beraberliğinin en güzel örneğini gösteriyorsunuz. Bu asil duruşunuzdan dolayı sizleri ve şehidimizin ailesini aziz şehidimizin huzurunda yürekten kutluyorum" dedi.

Daha sonra şehit Jandarma Komando Er Murat Çökmez'in yakınları tabuta sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü. Anne Nakiz Çökmez ise sinir krizi geçirdi. Güçlükle sakinleştirilen şehit er Murat Çökmez, Köy meydanında ilçe müftüsü tarafından kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında köy mezarlığına defnedildi.

İHA
[COLOR="Black"]bitmesine 5 gün kalmış...

kökü kuruyacak watan hayinlerinin arkadaşlar...hiç biriniz merak etmeyin...
[/COLOR]
Allah rahmet eylesin...