:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Müminler Sabırlıdırlar...
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
SABIRLIDIRLAR

İşte onlar, sabretmelerine karşılık (cennetin en gözde yerinde) odalarla ödüllendirilirler ve orda esenlik dileği ve selamla karşılanırlar.
(FURKAN/75)
-Onlar sabredenler ve Rablerine tevekkül edenlerdir.
(NAHL/42)
-Ey iman edenler, sabredin ve sabırda yarışın, (sınırlarda) nöbetleşin. Allah'tan korkun. Umulur ki kurtulursunuz.
(AL-İ İMRAN/200)
-Ve sabret. Gerçekten Allah, iyilik yapanların ecrini kaybetmez.
(HUD/115)
-Öyleyse sen sabret; şüphesiz Allah'ın va'di haktır; kesin bilgiyle inanmayanlar sakın seni telaşa kaptırıp-hafifliğe (veya gevşekliğe) sürüklemesinler.
(RUM/60)
-Rabbin için sabret.
(MÜDDESSİR/7)
-Andolsun, biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele.
(BAKARA/155)
-Onlar, Calut ve ordusuna karşı meydana (savaşa) çıktıklarında, dediler ki: "Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır, adımlarımızı sabit kıl (kaydırma) ve kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et."
(BAKARA/250)
-Sizin yanınızda olan tükenir, Allah'ın katında olan ise kalıcıdır. Sabredenlerin karşılığını yaptıklarının en güzeliyle biz muhakkak vereceğiz.
(NAHL/96)
Ne güzeL sabretmenin faziletleri ..

ALLAH razi olsun..
Emegine saglik

Tesekkürler ..
SevDa YürekLi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ne güzeL sabretmenin faziletleri ..

ALLAH razi olsun..
Emegine saglik

Tesekkürler ..


Evet arkadaşım Rabbim sabr eden kullarını öyle güzel mükafatlandırıyor ki ..İnşaALLAH Sabr edip mükafatlandırılan kullarından oluruz...
AMIN...

InsaALLAH Arkadasim..

Sagol..
Ebu Hureyre(r.a.)'den rivayetle Rasulullah(s.a.v.)şöyle buyurdu: "Allah: Mü'min kulumun dünyada sevdiği dostunu aldığım zaman, o kimse sabredip mükafatını benden beklerse karşılığı cennettir."(Buhari, Rikak6)
ZeNabiN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ebu Hureyre(r.a.)'den rivayetle Rasulullah(s.a.v.)şöyle buyurdu: "Allah: Mü'min kulumun dünyada sevdiği dostunu aldığım zaman, o kimse sabredip mükafatını benden beklerse karşılığı cennettir."(Buhari, Rikak6)


Allah(cc) razı olsun kardeş..