:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Tebliğ Yapmanin önemi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Allah Kuran'da iman edenlerin en önemli ibadetlerinden birinin tebliğ, yani Kuran'da bildirilen gerçekleri insanlara anlatmak ve onları iman etmeye davet etmek olduğunu bildirir. Öyle ki bu ibadet hayatın her alanını kapsar. Mümin, sözleriyle, haliyle, tavrıyla yaşamının her anında Allah'ın dinini diğer insanlara yaymakla ve İslam'ı temsil etmekle yükümlüdür.
Müminlerin birbirleri arasındaki konuşmalar da gerçekte karşılıklı birer tebliğdir. Onlar da birbirlerini Kuran'da bildirilen hükümlere uymaya, Kuran'da tarif edilen ahlakı üzerlerinde göstermeye davet ederler. Kısacası, müminin genel üslubu tebliğdir. Buna karşın, Kuran'a göre inkarcılara ait olan "karakteristik" üslup ise tartışmadır. Kendisine "Adem'e secde et" (İsra Suresi, 61) emrini verdiğinde Allah ile -Allah'ı tenzih ederiz- tartışmaya kalkan şeytandan itibaren tüm inkarcıların tipik bir özelliği olan tartışma, bencil tutkuların (hevanın) bir ürünüdür ve tebliğin aksine insana hiçbir şey kazandırmaz.
Dolayısıyla mümin, her zaman tebliğ üslubunu korumalı ve asla inkarcılara ait bir üslup olan tartışmaya eğilim göstermemelidir. Allah bir ayetinde, müminin tartışmadan uzak duran ve her zaman için tebliği hedefleyen bu tavrını şöyle hükme bağlar:Eğer seninle çekişip-tartışırlarsa, de ki: "Ben, bana uyanlarla birlikte, kendimi Allah'a teslim ettim." Ve kitap verilenlerle ümmilere de ki: "Siz de teslim oldunuz mu?" Eğer teslim oldularsa, gerçekten hidayete ermişlerdir. Fakat yüz çevirdilerse, artık sana düşen yalnızca tebliğ (etmek)dir. Allah, kulları hakkıyla görendir. (Al-i İmran Suresi, 20)
paylaşımın için teşekkürler yüreğin dert görmesin
kalbin çok büyük senin eksik olma
teşekkürler canat ya söyleyecek bişey bulamadım valla
sibel Adlı Kullanıcıdan Alıntı:teşekkürler canat ya söyleyecek bişey bulamadım valla

evet anlıyorum seni merak etme sıkma canını sen Smile Smile
sölemesende olur yaw nolcek Smile

paylaşımın 10 numara gerçekten çok güsel teşekkürler
Sibel bence de on numara bir paylaşım olmuş emeğine yüreğine sağlık arkadaşım Rabbim razı olsun ....Selam ve Dua ile...
teşekkürler. şunu asla unutmayalım artık devri anlatma deil gösterme devridir. şimdi insanlar pek lafla yola gelmiyorlar. ibret almaları için onlara mutlaka örnek davranışlar sergilemek zorundayız. çünkü (Allah bizi onlardan korusun) öyle müslüman tipleri çıkmışki günümüzde insanlar onların sözlerinin ve hareketlerinin birbirine uymadığını görüp bunun güzel sözlerle deil tavırlarla sergileneceğini anlıyorlar. şimdi isterseniz adamın karşısında edebiyat parçalayın, istediğiniz kaynaklarla ona imanın güzelliğini anlatmaya çalışın, o güzellik o nur sizin yüzünüzde görülmedikce o imanın gerekleri dışarı yansımadıkça kimse tatmin olmuyor.
Ya maruf'u emreder,münkerden nehyedersiniz yada Allah(c.c.) başınıza en şerlilerinizi musallat eder de sonra iyileriniz dua etsede duaları kabul edilmez...(H.Ş.)