:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Irak sınırında 140.000 Türk askeri
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Irak sınırında 140,000 Türk askeri

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Türkiye'nin Irak sınırında 140,000 askeri bulunduğunu iddia ederken, PKK ile mücadele konusunda ilginç itiraflarda bulnudu.


Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Türkiye’nin Irak sınırında 140 bin askeri gücünün olduğunu söyledi.
Zebari bu rakamları nereden elde ettiğini açıklamadı. TSK’dan Zebari’nin verdiği rakamla ilgili olarak herhangi bir açıklama gelmedi.
Bu rakam ABD’nin Irak’taki askeri varlığına yakın. ABD’nin Irak’ta 155 bin askeri gücü var.
Kürt kökenli bakan konuşmasında, Irak hükümetinin durumun daha da kötüye gitmemesi için çalıştığını söyledi.
Zebari şunları söyledi: “Hiç kimse bölgede yeni bir askeri çatışma istemiyor. Bu meseleler karşılıklı diyalog yoluyla ve direk olarak görüşmekle çözülmelidir… şimdiye kadar Türk ordusu herhangi bir sınır ihlali yapmamıştır.”
Hükümetinin Türkiye sınırını koruyacak bir askeri gücünün olmadığını söyleyen Zebari, Irak askerinin ancak isyancılarla mücadele edebildiğini söyledi.
Zebari sözlerine şöyle devam etti: “Askeri gücümüz sokak güvenliğini sağlamaya uğraşıyor. Yeni bir cepheye gönderecek askeri gücümüz yok. Yeni bir çatışma istemiyoruz.”
Zebari, Türk hükümetiyle PKK’ya karşı önlem almak için çalışmalara hazır olduklarını da belirtti.
Dışişleri Bakanı sözlerine son olarak şunları söyledi: “Biz Bağdat’ın sokaklarında ve şehrin civarında terörle mücadele ediyoruz. Eğer bizden beklenen askeri gücümüzü kuzeye göndermemiz ve dağlarda savaşmamız ise, zaman olarak bunun doğru bir zaman olduğunu söyleyemeyiz.”
ey korku sen nelere kadirsin