:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çocuk çalıştıranlara ceza yağmuru
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Çocuk çalıştıranlara ceza yağmuru Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, çalıştırılan çocuklara yönelik 907 aile hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, 252 ailenin de ceza aldığını bildirdi. 171047calisancocuk.jpg CHP Eskişehir Milletvekili Vedat Yücesan’ın sokakta yaşayan ve çalışan çocukların sayısına ve bu konuda yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesini yanıtlayan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, yürütülen çalışmalarla birlikte sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocuklar konusunda olumlu sonuçlar alındığını bildirdi. Bu çalışmaların illerde oluşturulan Çocuk ve Gençlik Merkezleri aracılığıyla yürütüldüğüne işaret eden Çubukçu, 2007 Nisan itibariyle 44 merkez ve bu merkezlere bağlı olarak hizmet veren 8 gözlemevinin bulunduğunu kaydetti.
252 AİLEYE CEZA
Yapılan çalışmalar sonucunda bugüne kadar 907 aile hakkında çocuğunu istismar etmesi ve sokakta çalıştırmaya devam etmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Çubukçu, 252 ailenin de bu nedenle ceza aldığını dile getirdi.

5 BİN 671 ÇOCUK EÄžİTİME KAZANDIRILDI
Bakan Çubukçu, ILO Türkiye Temsilciliği ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) arasında imzalanan protokol kapsamında toplam 13 ilde sokakta çalışan çocukların eğitime yönlendirilmesi çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi. Halen devam eden proje çerçevesinde bugüne kadar çalışma riski bulunan 3 bin 680 çocuğa ulaşıldığını ve bunların eğitime yönlendirildiğini kaydeden Çubukçu, bin 991 çocuğun ise çalışma hayatından tümüyle çekilerek eğitime kazandırıldığını söyledi. Çubukçu, yapılan çalışmalar sonucunda ise toplam 5 bin 671 çocuğun eğitime kazandırıldığını, 3 bin aileye de danışmanlık ve sosyal destek hizmeti verildiğini bildirdi.
Hürriyet