:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: insanlik oldu...
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[b]Başımız saolsun; insanlık öldü ![/b]
Kaldırıldığı hastanede “kokuyor” gerekçesiyle odaya kapatılan 77 yaşındaki vatandaşın cesedi 2 gün sonra bulundu.
25 Temmuz 2006 Salı 12:35
4874.jpg
Kaldırıldığı hastanede “kokuyor” diye sedyeyle bir odaya kapatılan 77 yaşındaki vatandaş orada unutuldu. İki gün sonra cesedi bulundu

Kayseri'nin Yahyalı İlçesi"nde hastaneye kaldırılan kimsesiz yaşlı bir adamın ''koktuğu'' gerekçesiyle konulduğu odada iki gün sonra cesedinin bulunduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

Yahyalı İlçesi"ne bağlı Derebağ Beldesi"nde yalnız yaşayan Ali Şahin (77), birkaç gün evinden dışarı çıkmayınca komşuları durumdan şüphelendi. Hastalandığı için yatağından kalkamadığı anlaşılan Şahin, belediyenin tahsis ettiği ambulansla Yahyalı Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Şahin, kendisini hastaneye getiren yakınlarının ifadesine göre, acil serviste görevli doktor tarafından muayene edildikten sonra ''Hasta kokuyor, diğer hastalar rahatsız oluyor'' denilerek müdahale odasından alınıp kan alma odasına konuldu. İddiaya göre, iki gün boyunca bu odada unutulan yaşlı adam, kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlardan kan alacak Kızılay personelinin çalışması için ortam arayan hastane Başhekimi Dr. Oğuz Temizyürek tarafından ölü bulundu. Temizyürek, olayı Yahyalı Cumhuriyet Savcılığı"na bildirdi. Doktor B.Z. ile hemşire P.A. ''Görevi ihmal ve ölüme sebebiyet verme'' ile suçlanıyor. Şahin'in cesedinden alınan kan örnekleri, Adli Tıp"a gönderildi.

Çifte soruşturma

Hemşire ve doktor için çifte soruşturma açıldı

Başhekim Oğuz Temizyürek, hastane binasının yeni hizmete girdiğini, Ali Şahin'in yatırıldığı odanın boş durduğunu, ancak olaydan birkaç gün önce Kızılay ekibinin kan alması için düzenlettirdiğini belirtti.

Hastane kontrolü sırasında odayı havalandırmak için girdiğini ve bu sırada Ali Şahin'in cesediyle karşılaştığını kaydeden Temizyürek şunları söyledi: ''Odaya girdiğimde sedyede bir hasta yattığını gördüm. Hastanın durumunu bilmiyordum. Acil serviste görevli doktor ve hemşireyi çağırıp hastayı müşahede odasına almalarını söyledim. Ancak hastanın ölmüş olduğu anlaşıldı. Sanırım, iki gün önce bu odaya konulan hasta burada unutulmuş. Olayın olduğu gece nöbetçi olan personelimiz hakkında soruşturma sürüyor.'' İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara da olayla ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi. Adli soruşturmaya ek olarak idari soruşturma başlattıklarını belirten Çetinkara, doktor B.Z. ve hemşire P.A. ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.