:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çamur at izi kalsın!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Çamur at izi kalsın! Kürdistan Yurtseverler Birliği, Türkiye ve İran’ın bombardımanı sonucu Kuzey Irak’ta bazı köylerin yandığını iddia etti. 91217asker113.jpg Türkiye ve İran’ın Kuzey Irak’ı bombaladığı iddiasını ortaya atan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Türkiye ile İran silahlı kuvvetlerinin önceki gece Hakurke, Bradost, Hınere ve Diyana bölgelerine düzenledikleri topçu saldırılarında çok sayıda köyün hedef olduğunu öne sürdü.
Bombardımanda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ancak bazı köylerin yandığını iddia eden KYB, köylülerin de ovalık alanlara doğru göç etmeye başladığını savundu.
“Kürt güvenlik kaynaklarına” dayandırılan haberde, Türkiye ile İran ordularının Kuzey Irak’a yönelik eş zamanlı top saldırıları düzenlediği ve saldırıların Duhok’un Diyana ilçesine bağlı Bradost, Sidekan, nahiyelerinin kırsal alanlarında yer alan Hakurke ve Hınere dağları ile Elmuş, Spindare, Kevert, Şehan, Mirgever, Spyaran, Musilok ve Zorcan köylerinde yoğunlaştığı iddia edildi.
KYB’nin internet sitesinde yer alan haberde Elmuş, Spindare ve Kevert köylerinin de tamamen yandığını öne sürüldü.
Hürriyet