:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Hacı adayları belli oldu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Hacı adayları belli oldu Hacca gitmek üzere ön kayıt yaptıran 623 bin 643 hacı adayının kura çekimleri bilgisayar ortamında yapıldı. 301424Kabe.jpg Kura çekiminde bazı hacı adayları gözyaşlarını tutamadı.
İlk kez hacca gideceklerin, 12-30 Mart tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine yaptırdığı 623 bin 643 ön kayıt için kura çekimleri bugün vatandaşların da katılımı ile gerçekleşti.

Sonuçların açıklanmasını bekleyen bazı hacı adaylarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kura sonuçları bugün saat 16:00’dan itibaren http://www.diyanet.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen kura çekimlerine katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, hac konusunda şeffaf ve adil davrandıklarını vurguladı. Kuraya katılan, ancak bugüne kadar herhangi bir sebeple hacca gidemeyen 47 bin 476 vatandaşın kayıt yenilettiğini aktaran Bardakoğlu, söz konusu kişilerden ikinci bir kayıt parası alınmadığını bildirdi.

Kayıt yenileten bayanlara, istemeleri halinde hacca gidip gitmediğine bakılmaksızın eşi, oğlu, babası ve erkek kardeşi gibi bir yakınını refakatçi olarak birlikte kayıt ettirme imkanı sağlandığını açıklayan Bardakoğlu, "Kayıt yenileten erkeklerden, hacca hiç gitmeyen ve kaydı olmayan eşini götürmek isteyenlere de aynı fırsat tanındı" diye konuştu.

Bardakoğlu, "Kayıt yeniletenlerden refaketçilerle birlikte 50 bin 701 vatandaşımız, kurulun belirleyeceği kriterlere göre, kura çekimine tabi olmadan 2007 yılında öncelikli olarak kesin kaydını yaptırabilecek" dedi.

Bardakoğlu, müracaatın fazla olması nedeniyle kayıt sırası gelmeyenlerin durumlarının, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu’nca gelecek hafta yapılacak toplantıda belirleneceğini söyledi.

Başvuranlar arasında hacca daha önce gittiği tespit edilen 12 bin 81 kişinin kuraya dahil edilmedi 2007 Yılı Hac Kura ve başvuruları ile ilgili diğer bazı bilgiler şöyle:

-Kayıt sonuçlarına göre, kayıt yenileten ve ön kayıt yaptıran hacı adaylarından toplam 348 bin 493’ü kadın, 322 bin 626’sı erkek, genel yaş ortalaması 56.

-Tercih kategorilerine göre, kayıt yenileten ve ön kayıt yaptıran vatandaşlardan 615 bin 358’i normal yemekli, 47 bin 9’ü müstakil odalı, 7 bin 781’i ise otel tipi organizasyonu tercih etti.

-Ön kayıt yaptıran vatandaşların kuraları; belirtilen hac kategorilerine göre her il bazında ayrı ayrı çekildi ve buna göre sıralama yapıldı. Diyanet-Acenta ayrımı yapılmadı.

-2007 yılı hac kayıtlarında, bu kura sıralaması esas alınacak ve kayıtlar, Türkiye’ye verilen kontenjan nispetinde iller bazındaki kura sıralamasına göre yapılacak.

-Kayıt yeniletenlerin ve ön kayıt yaptırıp da sırası gelenlerin kesin kayıtları, hac organizasyon tiplerine göre ücretlerin tespit edilmesi, kontenjanın illere göre dağıtılması ve kayıt ilkelerinin belirlenmesinden sonra başlanacak.
Milliyet