:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: İlk aşk unutulmuyor , Evlilikleri yıkıyor
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
İlk aşk unutulmuyor , Evlilikleri yıkıyor


Bilim adamlarına göre insanın ilk aşkına dair anılar, tüm uyuşturuculardan daha fazla bağımlılık yapıyor.

Hafızadan silinmemek üzere zihne kazınan ilk aşka dair anılar, yıllar sonra depreştiğinde, en sağlam evlilikler bile çatırdıyabiliyor. ABD’nin California Eyalet Üniversitesi psikologlarından Nancy Kalish’in 14 yıllık araştırmasına göre, ilk aşklar hiç kimse için "sıradan birer yaşantı" değil. Kalish, yıllar sonra okullarının mezunlar toplantılarında yeniden bir araya gelen ilk aşkların birçoğunun tekrar ilişki yaşadığını gözlemlediğini belirtti. 1600 çifti izleyen psikolog Kalish, mevcut evlilikleri pahasına ilk aşklarıyla yeniden bir araya gelen insanların, ergenlik dönemine mahsus bir hormon salgıladığını belirledi. Kalish, bu durumu "Uyuşturucu baağımlılığından beter" diye tanımlıyor.

Uzmanlar, ilk aşkın "ilk cinsellik deneyimi" demek olmadığını, bundan da öte bir şey olduğunu ve insanın tüm fizyolojik ve psikolojik yapısını etkileyip değiştirdiğine dikkat çekiyorlar.
aslında ılgınc bı teorı ama dogruluk oranı cok yuksek cunku ınsanlar bı cok seyı ılk asklarında yasıyolar sevıncı mutlulugu acıyı terkedılmeyı vs ıste


sagol paylaşımın için