:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Türkiye soykırım sergisini engelledi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Ermeniler'in sözde soykırım iddialarını Birleşmiş Milletler'e taşıma oyunu bozuldu. BM'de açılacak olan ve sözde Ermeni soykırımı ile arasında bağ kurulan Ruanda Soykırımı Resim Sergisi, Türkiye'nin girişimlerinin ardından ileri bir tarihe ertelendi.

Ruanda Soykırımı'nın yıldönümü dolaysıyla BM'de açılacak olan resim sergisinde sözde Ermeni Soykırımı'na atıfta bulunulması küçük çaplı bir krize neden oldu. Serginin içeriği hakkında bilgi alan Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği, BM Sekretaryası'na itiraz etti. Ermenistan'ın BM Büyükelçisi Armen Martirosyan ise, bakan yardımcılarından Kiyotaka Akasaka'yı serginin açılışına davet etti. Bu arada Türkiye'nin itirazı yerinde bulunarak sergi ileri bir tarihe ertelendi. Martirosyan konu ile ilgili açıklamasında, Türkiye'yi sansürcülükle suçladı. Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin ise karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ermeni iddiaları ile Ruanda Soykırımı arasında bağ kurulmasını yanlış bulduğunu belirtti.

BM Sözcüsü Ferhan Hak da Türkiye'nin itirazda bulunduğunu ifade ederek, "Sergi ile ilgili gerekli inceleme önceden yapılmamıştı. Bu gerçekleştirilen kadar sergi ertelendi" diye konuştu.

Sergide, 'soykırımlar' ile bilgi verilirken Ermeni techiri de soykırım olarak nitelendiriliyordu.

TÜRKLER MEYDANLARA İNİYOR

Öte yandan, sözde soykırımın yıldönümü olarak kabul edilen 24 Nisan öncesi ABD'de yaşayan Türkler tepkilerini Washington ve New York'ta yapacakları eylemler ile gösterecek. 21 Nisan'da New York'taki Times Meydanı'nda, 22 Nisan'da da Washington'daki Farragut Meydanı'nda yapılacak gösterilerde Ermeni iddialarının yalandan ibaret olduğu belirtilerek, ABD Temsilciler Meclisi'nde görüşülmeyi bekleyen soykırım yasa tasarısının geri çekilmesi istenecek.