:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: *Böğürtlen Şuruplu Dondurma*
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Böğürtlen Şuruplu Dondurma

Malzemeler
1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için : Krema


Hazırlanışı
  • Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin.
  • Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
  • Armutlardan birini ince ince dilimleyin.
  • Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin.
  • Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • Meyveleri soğumaları için bir kenara alın.
  • Dondurmayla krem şantiyi karıştırın.
  • Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın.
  • Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin.
  • Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün.
  • Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın.