:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ya bir İngiliz gemisine füze isabet ederse!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Rehine krizi karşılıklı gövde gösterisine dönüştü. ABD Basra Körfezi'ne yığınak yapıp İran'a ne ile karşılaşabileceğine dair güçlü mesajlar verirken Tahran, Irak içindeki nüfuzunun ABD'yi nasıl köşeye sıkıştıracağından emin halde kendi oyununu oynuyor. İngiltere İran'la bütün ilişkilerini kesip konuyu BM Güvenlik Konseyi'ne getirme şantajı yaparken İran; “Ben de BM'ye götürürüm ayrıca askerleri de serbest bırakmam” diyerek daha önce bırakılacağı açıklanan kadın askerin bırakılmasını erteliyor.
Krizin boyutları sadece bunlar değil. Anglo-Amerikan cephe, bütün bölgeyi yeni bir kamplaşmaya hazırlıyor, bazı Sünni ülkeleri İran'a karşı cepheye çekiyor. Buna çok dikkat edilmeli. Riyad'daki Arap Birliği zirvesini biraz da bu yönden okumak lazım. İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki son anda, 15 İngiliz asker esir alındıktan sonra apar topar zirveye davet edildi.
İngiliz askerlerin Basra'daki İran Konsolosluğu önündeki taşkınlarına yenileri eklenecek. Tahmin etmediğimiz provokasyonlar, oyunlar, tahrikler görebiliriz. Lübnan'da, Irak'ta ve bütün bölgede, İran etkisindeki unsurların harekete geçebileceğini düşünmeliyiz. Eğer bunları olursa, 15 askerin esir alınması çok hafif kalabilir.
30.3.2007 / İBRAHİM KARAGÜL / YENİ ŞAFAK
ortalık karışacağa benziyor....
teşekkürler fatih...
tşkler fatih Smile
bunu okumustum yorum yapamamıstım
rica ederim ablalarSmileSmile
Teşekkürler Kardesim ..
ben tesekkür ederim kardesim