:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Başörtüsünün Fazileti
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Mümin kadınlar, Allah (cc)'ın Kuran'da bildirdiği tüm sınırlara en güzel şekilde uyarlar. Bu davranışları onlara Allah (cc)’tan bir vakar ve saygınlık kazandırır.

Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed (sav)'e vahyedilmeden önce, Arap toplumu büyük bir cehalet içinde yaşıyordu. Bunun en önemli göstergelerinden biri ise, kadının toplum içinde sözde ikinci sınıf bir varlık gibi görülmesiydi. İslam ahlakıyla beraber, kadın da toplum içinde saygın bir yer edindi. Kuran ahlakı, kadınlara saygı, şefkat ve merhametle yaklaşılmasını gerekli kılıyordu. Peygamber Efendimiz (sav)'in birçok uygulaması da, İslam ahlakında kadına verilen değerin ispatı niteliğindeydi.

İslam ahlakının kadınları seçkin, onurlu, saygın ve değerli kılan özelliklerinden biri de mümin kadınlara getirilen tesettür hükmüdür. Allah (cc)'a gönülden itaat eden mümin kadınlar, iffetleri ve asaletleriyle diğer tüm kadınlara örnek olacak bir ahlak gösterirler. Saliha kadınların iffetlerini ve asaletlerini tamamlayan en önemli unsurlardan biri ise tesettürleridir. Tesettür hükmünün bildirildiği Nur Suresi'nin 31. ayetinde mümin kadınlar için, "... ırzlarını korusunlar, süslerini açığa vurmasınlar..." diye buyrulurken, Ahzap Suresi'nin 59. ayetinde ise tesettürün, mümin kadınların "... korunmasına ve iffetli bilinmesine..." vesile olacağı haber verilmiştir. Dolayısıyla mümin kadınların, tesettürlerinin kendilerine sağladığı bu iffetin, asaletin, saygınlığın, özel korumanın ve nimetlerin bilincinde olmaları ve tavırlarını da buna göre belirlemeleri son derece önemlidir.

Müslüman bir kadının tüm tavırlarından, konuşmalarından, hareketlerinden, yüzündeki ifadeden, bakışlarından, gülüşünden ne kadar iffetli ve vakarlı bir kimse olduğunu anlayabilmek mümkündür. İffetli bir kadının doğal bir asaleti, insani bir heybeti ve güvenilir bir kişiliği vardır. Mümin kadının belirleyici bir diğer özelliği ise Allah (cc)'ın Kuran'da emrettiği üzere giyiminde tesettür ölçülerine dikkat etmesidir. Kuran'da bu konudaki hüküm şu şekildedir:

"Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir." (Ahzab Suresi, 59)

İman eden kadınların şerefi olan tesettür, Kuran-ı Kerim'in, sünnetin ve İslam alimlerinin ittifakıyla sabit olan kesin bir emirdir. Bu konuda Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri şöyle söylemiştir:

"Kuran'ın tesettür emri fıtri (yaratılışa uygun) olmakla beraber; o maden-i şefkat (şefkat kaynağı) ve kıymettar birer refika-i ebediyye (ebedi dost) olabilen kadınları tesettür ile sukuttan (ahlaken bozulmaktan), zilletten ve manevi esaretten ve sefaletten kurtarıyor." (Hanımlar Rehberi, s. 52)

Tesettür kadının kalkanıdır, onu kendisine karşı gelebilecek kötülüklerden korur, iffetli, temiz, güvenilir ve emin bilinmesini sağlar. Fiziksel olarak da başörtüsü kadın için birçok fayda ve hikmet taşır. Estetik değerinin yanında, dış ortamların zararlarından da korur. Yazın sıcaktan ve güneşin zararlı ışınlarından, kışın da soğuktan ve onun zararlarından muhafaza eder. Ancak Müslüman kadın tesettürünü yalnızca Allah (cc)’ın emri olduğu için takar, bu emre itaat ettiği için de hem yüzünün nuru artar hem de bu hikmetler vuku bulur.

Allah (cc)'ın izniyle, Yüce Rabbimiz'in korunmasını emrettiğini koruyanlar, O'nun sınırlarını asla aşmayanlar, O'nun emirlerine titizlikle uyanlar, Allah (cc) Katında güzel bir makam umabilirler.

Bu makale, Vakit gazetesinde 08 Şubat 2007 tarihinde yayınlanmıştır.

Harun Yahya
Cok tesekkürLer arkadasim.
Gercekten cok güzeL bir payLasim...SagoLasin
Ben Tsk Ederim Bi Haftadır Konu Burda Okuyan Sensin..
Ne Diyeceğimi Bilmiyorum ..
Allah sonumuzu hayır etsin.
amin
eline sağlık kardesim
Saolasın kardesim
Zen!th Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ben Tsk Ederim Bi Haftadır Konu Burda Okuyan Sensin..
Ne Diyeceğimi Bilmiyorum ..
Allah sonumuzu hayır etsin.



Rica ederim arkadasim, vaktim oLdukca bir göz atiyorum siteye gercekten burdaki konularin hepsine cevap vermeye caLisiyorum mümkünüm oLdukca...
Ben tesekkür ederim...


ALLAH HEPIMIZIN SONUNU HAYIR ETSIN INSALLAH
Amin Amin ..